Kuolemansairas kiekkolegenda herkisti Toronton NHL-tähdet ja yleisön – sai osakseen hurjat suosionosoitukset

Toronton ja Pittsburghin välistä NHL-ottelua edelsi Suomen aikaa lauantaiaamuna koskettava hetki, kun Maple Leafsin ruotsalaislegenda, ALS-diagnoosin saanut Börje Salming, 71, vieraili jäällä.

Harvinainen ja vakava motoneuronitauti rappeuttaa lihasten liikehermosoluja. Kesällä 2021 diagnoosin saanut Salming on joutunut luopumaan jo puhekyvystään samalla kun syöminen ja kävelykyky ovat myös kärsineet.

Salming edusti mittavalla NHL-urallaan Torontoa peräti 16 kauden ajan, joiden aikana puolustaja teki 1148 ottelussa pisteet 150+637.

Parantumattomasta sairaudestaan huolimatta Salming matkusti vielä Torontoon, jossa tämä halusi olla mukana Hockey Hall of Famen juhlallisuuksissa, jotka järjestettiin Henrik ja Daniel Sedinin sekä Daniel Alfredssonin nimeämiseksi kunniagalleriaan. Salming itse nimettiin Hall of Fameen ensimmäisenä ruotsalaisena vuonna 1998.

Lauantaiaamuna hänet esiteltiin jäällä torontolaisyleisölle ennen ottelun alkua. Tilanne herkisti vanhan joukkuetoverinsa Darryl Sittlerin ja toisen ruotsalaislegendan Mats Sundinin välissä olleen Salmingin ja paikalla olleen yleisön.

Katso koskettava hetki Toronton ottelussa alapuolella olevasta twiitistä.


Lue myös:

    Uusimmat