Kuningatar Elisabet ei lennä lentokoneella – ja tässä on oikea syy

Kuninkaallinen etiketti unohtui täysin – näin tylysti Trump käveli Elisabet II:n edellä 1:31

Kuningatar Elisabet ei enää matkusta lentokoneella korkean ikänsä takia. 

VIDEO: Kuninkaallinen etiketti unohtui täysin – näin tylysti Trump käveli Elisabet II:n edellä

Iso-Britannian hallitsija kuningatar Elisabet ei enää matkusta lentokoneella. 92-vuotias hallitsija matkustaa mieluummin kuninkaallisella junalla kuin lentokoneella, kertoo kuninkaallisten asiantuntija Robert Jobson

Jobson on viettänyt yli vuoden kruununprinssi Charlesin rinnalla, joka täytti viime viikolla 70 vuotta. 

Jobsonin mukaan kuningatar ei tee enää pidempiä edustusmatkoja korkean ikänsä vuoksi. Hän matkustaa tapahtumiin parhaansa mukaan. Viimeksi kuningatar lensi Saksaan vuonna 2015 yksityiskoneella. 

– Koska hän ei matkusta, Walesin prinssi hoitaa monarkian raskaammat työt. Kun hän matkustaa ulkomaille, suurin osa töistä on luonteeltaan valtiovierailuja, Jobson kertoo. 

Kun prinssi Charles matkusti Lähi-Itään, Jobsonin mukaan tätä kohdeltiin jo silloin kuin hän olisi kuningas. 

Kuninkaalliset matkustavat yleensä British Airwaysillä, kun he tekevät ulkomaanmatkoja. Kuningatar lensi yhtiön lentokoneella ensimmäistä kertaa vuonna 1952 kun hän sai tietää kuningasisänsä kuolemasta. Tästä eteenpäin kuningatar on aina valinnut brittiläisen lentoyhtiön. 

Kuninkaallisten lentomatkoihin liittyy muitakin sääntöjä. Esimerkiksi kahden peräkkäisen kruununperijän on erittäin harvoin sallittua lentää samalla lentokoneella onnettomuusmahdollisuuden takia. 

Prinssi William kuitenkin rikkoi tätä sääntöä lentäessään poikansa prinssi Georgen kanssa tämän ollessa vain yhdeksän kuukauden ikäinen. William matkustaa yleensä muutenkin perheensä kanssa huolimatta pitkään kestäneestä traditiosta. 

On huhuttu, että Williamin olisikin pitänyt pyytää lupaa isoäidiltään siihen, että hän saisi matkustaa yhdessä samassa lentokoneessa poikansa kanssa. 

Lähde: Express

Lue myös:

    Uusimmat