Mainos

Kuningaskotka Janne Ahosen bisnes kerää kehuja Suomen maajoukkueelta – "Teen sitä rakkaudella"

9:39
Videolla Janne Ahonen muistelee Matti Nykästä ja kertoo mitä nykypäivänä tekee.

Janne Ahonen on yksi kaikkien aikojen suomalaisista mäkihyppääjistä. Nykyään, hän toimii lajin parissa toisissa merkeissä. Ahonen kertoo Tulosruudun Viikon vieraana siitä, mitä kaikkea hän tekeekään nyt, hyppyuran jälkeen.

Ahosen arkea täyttää erityisesti kaksi puolta: kiihtyvyysautoilu ja hyppypukubisnes.

– Kiihdytyspuolella Ahonen racing team on Euroopan suurin kiihdytystalli tällä hetkellä. 10 kilpurilla ja 10 kuljettajalla mennään. Se on ollut mun intohimo jo vuosikausia ja on edelleen, Ahonen sanoo.

Toinen puoli, eli hyppypuvut, ovat keränneet kiitosta muun muassa Suomen yhdistetyn maajoukkueen päävalmentajalta Petter Kukkoselta.

Ahonen toimittaa hyppypukuja sekä mäkihypyn että yhdistetyn maajoukkueille.

– Teen oikeastaan mäkihypyn parissa enemmän hommia kuin ennen vanhaan. Silloin kuitenkin tein vain itseni parissa. Lajia kohtaan on edelleen intohimoa. Oma poika hyppää ja joutuisin olemaan lajin parissa mukana, vaikka tahtomattani. Ja totta kai tahdon ja teen sitä rakkaudella.

– Musta on ollut hienoa olla varsinkin yhdistetyn projektissa mukana. Välinepuolella kyse on kehitystyöstä. Sellaisia vippaskonsteja ei välttämättä löydy vain sormia napsauttamalla. Se on pitkän työn tulos. Viime hetket ovat näyttäneet siltä, että aletaan olla lähellä sitä, mitä pitääkin, Ahonen pohtii.

Ahosen koko haastattelu Tulosruudun Viikon vieraana ylälaidan videolla.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja