Kun 101-vuotias Jean sairastui koronavirukseen, lapset järjestivät jymy-yllätyksen: "Emme anna hänen olla yksin"

10 syytä: Tämän takia on mahtavaa olla äiti! 0:55
Näistä syistä on mahtavaa olla äiti! Oletko samaa mieltä?

Lapset päättivät, ettei heidän 101-vuotiaan äitinsä tarvitsisi olla yksin. 

Kun hoitokodissa asuva 101-vuotias Jean O’Brien sairastui koronavirukseen huhtikuussa, hänen seitsemän lastaan päättivät, ettei äidin tarvitsisi olla yksin, kertoo Washington Post. He saapuivat kukin taholtaan Michiganissa sijaitsevan hoivakodin luo, vuokrasivat Airbnb-kämpän ja tulivat viettämään aikaa pihalle äitinsä ikkunan alle ilman tietoa siitä, milloin palaisivat takaisin koteihinsa. Sisarukset asuvat eri puolilla Yhdysvaltoja. 

– Hyppäsin saman tien autooni ja lähdin ajamaan, kertoo 72-vuotias Pat, joka asuu Seattlessa.

– Jos nämä tulisivat olemaan äidin viimeiset päivät, halusimme kaikki olla hänen luonaan, totesi New Jerseyssä asuva 59-vuotias Megan

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Suurperhe pitää yhtä

Jeanin lapsista kahdeksan on elossa. Hänellä on 13 lapsenlasta ja kahdeksan lapsenlapsenlasta. Jeanin mies kuoli liikenneonnettomuudessa vuonna 1979. 

Vastaavanlaisen kokoontumisen O’Brienin sisarukset järjestivät, kun Joe-veli sairastui syöpään. Vuonna 2016 sisaruskatras kokoontui ollakseen Joen kanssa hänen elämänsä viimeiset päivät.

Kokoontuminen toi mieleen lapsuusmuistoja

Ennen kokoontumistaan hoivakodin pihalle sisarukset olivat käyneet koronavirustesteissä. Kellään heistä ei ollut tartuntaa.

Yhdessä Airbnb:ssä vietetty aika on tuonut mieleen paljon muistoja lapsuudesta. Aikoinaan 11-henkinen perhe asui talossa, jossa oli kolme makuuhuonetta ja yksi kylpyhuone.

Viime viikolla perhe oli viettänyt aikaa hoivakodin ulkopuolella jo kaksi viikkoa. He ovat olleet siellä koko sen ajan, kun äiti on ollut hereillä. Lisäksi he ovat muistaneet hoivakodin työntekijöitä korteilla ja lämpimällä ruoalla. Sisarukset saattavat myös laulaa, tanssia ja kirjoittaa ikkunalasiin viestejä.

– Niin outoa kuin onkin viettää aikaa hänen ikkunansa äärellä, olemme kiitollisia siitä, että voimme olla lähellä häntä ja toisiamme, sanoi Terry O’Brien

Lasten läsnäolo paransi äidin oloa

Ennen lasten saapumista Jeanin kerrotaan olleen epätoivoinen. Hän ei suostunut syömään tai juomaan. Viime viikolla Washington Post kertoi hänen vointinsa jo parantuneen huomattavasti. Hänellä ei ollut enää kuumetta.. 

Sisarukset ovat tästä riemuissaan. He olivat pelänneet, etteivät ehtisi paikalle niin, että äiti olisi vielä elossa.

– Ihmeellistä kyllä, hän on edelleen luonamme, Terry sanoo.

– Jos hän paranee koronaviruksesta 101-vuotiaana, ei ole mitään, mitä tämä nainen ei voisi tehdä.

Läheisyys tekee hyvää

Washington Postin haastattelema lääkäri Janet Frank kertoo, että perhekontakteilla on positiivinen vaikutus vanhusten elämään.

– Yhteys muihin ihmisiin vahvistaa immuunijärjestelmää ja kohentaa elämänasennetta.

O'Brienien perhe pitää yhtä

Jean opetti aina lapsilleen, että perheen tulisi pitää yhtä, etenkin vaikeina aikoina. 

– Perhe on aina ykkönen, sanoo MeganO’Brien

– Emme anna hänen olla yksin.

Lue myös:

    Uusimmat