Johtuiko aamuinen ulosajo muiden ajovaloista? Loukkaantunut nainen leikattiin ulos autostaan Kankaanpäässä – näin vältät häikäisemästä muita

Auton valojen oikeaoppinen käyttö on aina kuljettajan vastuulla 4:25
Auton valojen toimintaan perehtyminen on vain ja ainoastaan kuljettajan vastuulla. Videolla kerrotaan, mitä kaikkea valojen toiminnasta tulee tietää.

Vastaantulevien ajovaloista häikäistynyt henkilöauton kuljettaja ajoi ulos tieltä keskiviikkona Satakunnassa.

Henkilöauto ajautui ulos tieltä Kankaanpäässä varhain keskiviikkoaamuna.

Porintien ja Uukerintien risteyksessä vähän ennen aamuseitsemää tapahtunut onnettomuus johtui poliisin mukaan siitä, että autoa kuljettanut nainen oli omien sanojensa mukaan häikäistynyt vastaantulevan liikenteen ajovaloista.

Auto meni onnettomuudessa ilmeisen huonoon kuntoon, sillä pelastuslaitos joutui leikkaamaan auton rakenteita, jotta nainen saatiin ulos autosta. Kuljettajan kerrotaan loukkaantuneen onnettomuudessa.

Älä häikäise!

Autosi valot saattavat häikäistä vastaantulijaa esimerkiksi väärän suuntauksen vuoksi. Liian ylös osoittavat ajovalot häiritsevät muuta liikennettä, minkä lisäksi samalla kaistalla olevat muut liikkujat voivat jäädä huomaamatta ajoissa. Ajovaloja on usein suunnattava alaspäin myös silloin, jos autoon on lastattu tavallista enemmän kuormaa. Suuntaus tarkistetaan katsastuksessa, mutta sen voi tehdä myös itse. 

Kaukovalojenkin käyttäminen vaatii autoilijalta erityishuomiota. Niin sanottujen pitkien valojen käyttö on tieliikennelain mukaan kielletty valaistulla tiellä sekä niin lähellä kohtaavaa ajoneuvoa, että tämän kuljettaja voi häikäistyä ja lisäksi ajettaessa lähellä toisen ajoneuvon takana.

Olemme aiemmin opastaneet kaukovalojen oikeaoppiseen käyttöön kohtaamis- ja ohitustilanteissa. Lue tästä artikkelista, mistä tietää, mikä on oikea hetki vaihtaa lyhyiltä pitkille ja takaisin.

Lue myös:

    Uusimmat