Kukaan ei ilmeisesti kertonut Ferrarille, että V12 on historiaa – erikoismallissa kaikkien aikojen tehokkain mylly

Tältä näyttää ja kuulostaa yli 800 000 euron Ferrari – myynnissä Lempäälässä 3:15
Tältä näyttää ja kuulostaa yli 800 000 euron Ferrari. Tutustuimme 812 Superfastiin Lempäälässä sijaitsevassa Luxury Collection -autoliikkeessä.

812 Superfastin erikoismalli saa konepeltinsä alle peräti 830 hevosvoimaa tuottavan kaksitoistasylinterisen. Ferrarin katulaillisissa superautoissa ei ole aiemmin nähty yhtä tehokasta polttomoottoria.

Huhujen mukaan polttoaineella toimivat voimanlähteet, etenkin massiiviset V12-moottorit, joutavat jo historiaan. Maranellon kunnanisät lienevät blokanneet seutukunnalta tällaisia uutisia koskevat hakutoiminnot ja havainnot, sillä ainakaan Ferrarilla reagoinnista tähän suuntaan ei juuri nyt ole tietoakaan.

Superautovalmistaja on nimittäin julkaissut kuvat ja tietoja 5. toukokuuta esiteltävän 812 Superfastin erikoismallista. Siinä talon oma 6,5-litrainen V12 kehittää 830 hevosvoimaa. Tämä on kadulle tarkoitetuista Ferrareista talon itsensä mukaan tähän mennessä kovin lukema, joskin juuri esitellyn SF90-lataushybridin V8-polttomoottori kehittää 769 hevosvoimaa ja kolme sähkömoottoria vielä 217 lisää.

Nelipyöräohjaus, painon kevennys ja voimakkaasti uudelleenmuotoiltu aerodynamiikka vaikuttavat yhtiön mukaan käsiteltävyyteen kovissa nopeuksissa halutulla tavalla.

Ferrarilla on mennyt Suomessa tänä ja viime vuonna lujaa. Esimerkiksi uuden Roman menekki on ollut hyvää. Uuden SF90 Stradale -lataushybridimallin kovakattoisen mallin 16 kappaleen kiintiö myytiin Suomessa loppuun heti alkuvuodesta.

Viime vuoden ennätyksellinen 57 uuden myydyn Ferrarin lukema paranee tänä vuonna merkin virallista Suomen edustusta ja huoltoa hoitavan Luxury Collection Automobiles Oy:n johtajan Esa Schroderuksen arvion mukaan.

Artikkelia muokattu 27.4.2021 klo 12.40: Korjattu SF90 Stradalen Suomen myyntiluvuiksi 16 kappaletta.

Lue myös:

    Uusimmat