Näin moni suomalainen on jo tilannut uuden tuhatheppaisen Ferrarin – SF90 Stradalen hintalappu pudottaa leukasi lattiaan

Ferrarin uusi superhybridi on nimeltään SF90 Stradale 1:36
Ferrarin uusi hyperhybridi on nimeltään SF90 Stradale.

Luksusautojen maahantuoja kuskasi kuusi suomalaista katsomaan historian suorituskykyisimmän Ferrarin ensiesittelyä Italiaan. Viisi heistä tilasi auton välittömästi sen nähtyään.

Ferrarin uutta hyperautoa, SF90 Stradalea, on myyty viikon aikana Suomeen jo 10 kappaletta, kertoo Luxury Collection Automobiles -autotalon johtaja Esa Schroderus.

Ferrarin kautta aikojen ensimmäisen ladattavan hybridin bensiinimoottorin teho on 780 hevosvoimaa ja sähkömoottorien yhteisteho 220 hevosvoimaa. Auto on nelivetoinen. Toimintamatka sähköllä on vain 25 kilometriä ja autoa voi peruuttaa vain sähkömoottorien voimalla.

Tämä ei viime viikonloppuna Schroderuksen auton ensiesittely- ja kutsuvierastilaisuuteen Maranelloon viemiä potentiaalisia asiakkaita haitannut.

– Saimme ikävä kyllä viedä Suomesta vain kuusi asiakasta. Heistä viisi tilasi auton, kuudes harkitsee vielä, Schroderus kertoo.

Viisi muuta asiakasta teki autosta kaupat viikonloppuna Suomessa eli yhteensä suomalaisostajia on kymmenen.

Hybridimallin päästömittaukset eivät ole vielä valmistuneet, mutta niihin nojaava verotuksemme pyöräyttää auton kokonaishinnan Schroderuksen mukaan 620 000 – 670 000 euron korville ennen lisävarustelua.

Brändi ykköseksi, tuote myy

Maailman arvostetuimmaksi brändiksi takaisin nousseen Ferrarin menekki Suomessakin on ollut huimaa. Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa esiteltyä toista uutuusmallia F8 Tributoa on myös myyty Suomeen kahdeksan kappaletta. Auton alkaen-hinta veroineen ilman lisävarusteita on 430 000 euroa.

Schroderus ei ymmärrettävästi anna Ferrari-asiakkaistaan mitään tietoja, mutta kertoo asiakasprofiilin tuntien autojen myös jäävän Suomeen. Hän kertoo myös ilokseen huomanneensa, että kateuden ilmapiiri on vähentynyt selvästi.

– Suomalaiset osaavat nykyään olla entistä enemmän iloisia toisen puolesta. Se on myös osaltaan lisännyt tällaisten autokauppojen toteutumista niillä, joilla on siihen mahdollisuus, Schroderus kertoo.

SF90 Stradalen toimitukset suomalaisille ja muille asiakkaille alkavat vuonna 2021, ja jatkuvat näillä näkymin mallin tuotantoikkunan loppuun, vuoteen 2024.

Lue myös:

    Uusimmat