Kukaan ei auttanut rajuun hirvikolariin joutunutta Viljoa: "Pitäisi seistä keskellä tietä ja jäädä auton alle, että saisi jonkun pysähtymään"

0:34

Nurmeslaismies joutui rajuun hirvikolariin ja huomasi, ettei kanssaihmisiltä kannata odottaa apua. Autot ajoivat hurjaa vauhtia ohitse, eikä kukaan kysynyt, mikä on hätänä.

Viljo Heiskanen ajoi illan pimeydessä 6-tietä, kun Juukan ja Nurmeksen välillä rysähti. Seuraava koettelemus oli kuitenkin vasta edessä päin.

– Hirvi juoksi täyttä vauhtia auton eteen, eikä sille mahtanut mitään. Se oli kertalaakista siinä nenän edessä, Heiskanen kuvailee.

Hirvi osui tuulilasiin ja kierähti katon kautta auton ylitse. Tuulilasi pirstoutui, katto painui sisään, peilit irtosivat ja lokasuoja vaurioitui. Auto meni lunastuskuntoon.

"Yksi auto melkein pysähtyi kohdalle, mutta löi sitten kaasut pohjaan"

Heiskanen sai pysäytettyä autonsa tien pientareelle ja yritti etsiä puhelintaan soittaakseen hätäkeskukseen. Puhelinta ei kuitenkaan löytynyt, joten Heiskanen poistui autosta ja yritti huitoa apua.

– Yksi auto melkein pysähtyi kohdalle, mutta löi sitten kaasut pohjaan niin, että mustat jäljet jäivät, Heiskanen kertoo.

Kaikki ajoivat vauhdilla ohitse, eikä kukaan pysähtynyt auttamaan Heiskasta. Hän ehti huitoa tienpientareella noin 15 minuuttia, kunnes luovutti. Lopulta puhelin löytyi apukuskin jalkatilasta lasinsirujen joukosta.

– Pitäisi seistä keskellä tietä ja jäädä auton alle, että saisi jonkun pysähtymään, Heiskanen sanoo.

Muistoiksi kipeä niska ja yskä

Apu saapui paikalle noin puolessa tunnissa Heiskasen soitosta. Tapaus sattui lokakuun loppupuolella, mutta Heiskasen niska on edelleen kipeä törmäyksestä. Turhista avunhuudoista ja huitomisesta hän sai kipeän kurkun ja yskän.

– En tiedä, mikä siinä on. Olen itse kyllä pysähtynyt joka kerta. Jos pelkää joutuvansa ryöstetyksi, niin saahan nykyauton ovet lukkoon ja pelkän ikkunan auki, Heiskanen pohtii.

Viljo kertoi hirvikolaristaan ensin Karjalaisen mielipidepalstalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja