Hannun tanssireissu päättyi rajuun kolariin sarvipään kanssa – hirvi lensi 30 metriä, poliisi paikalla minuutissa

0:34

Suomalaismies selvisi kuin ihmeen kaupalla rajusta hirvikolarista. Mikäli nopeutta olisi ollut yhtään vähemmän, olisi eläin tullut suoraan syliin.

Tamperelainen Hannu Tervola oli heinäkuisena lauantai-iltana matkalla Mikkelistä Kangasniemelle yötansseihin, kun tielle juossut hirvi muutti suunnitelmia dramaattisesti.

Tervolan mukaan tielle hypännyt yli 300-kiloinen hirvi lensi törmäyksen voimasta ojaan 30 metrin päähän ja menehtyi välittömästi.

Toyota Yariksen vasen etupilari sekä katto painuivat kasaan, kaikkialla oli lasinsirpaleita ja hirvestä irronneita karvoja.

Vaikka auto menikin lunastukseen, selvisi Mikkeliin ensiapuun kuljetettu Tervola ystävänsä kanssa pienin fyysisin vammoin. Lasinsiruista saatujen haavojen ja venähtäneen niskan jäätyä hänen ainoiksi vammoikseen, pääsi hän sairaalasta jo saman yön aikana. Vieressä istunut ystävä ei loukkaantunut lainkaan.

– Hirvi tuli ojasta yllättäen, ei siinä ehtinyt yhtään jarruttamaan. Hyvä niin, sillä jos olisin jarruttanut, olisi hirvi tullut keskelle tuulilasia. Nyt se osui auton palkkiin ja lensi katon yli, Tervola kertoo MTV Autoille.

Tervola kertoo, että poliisit sattuivat olemaan ohikulkumatkalla ja ihmettelivät seisovaa jonoa. Poliisipartio lähti tarkastamaan tukoksen syytä ja löysi Tervolan ystävineen romuttuneesta autosta sekä ojassa kuolleena maanneen hirven. 

Tervola arvioi, että kolarista poliisin saapumiseen ei mennyt juuri minuuttia pitempään. Myös ambulanssi oli paikalla samoihin aikoihin.

Tervola kertoo ottaneensa tilanteen rauhallisesti.

– Siinä vaan tuumasin, että hyvä, kun ei sattunut pahemmin, hän naurahtaa.

Toyota Yaris hinattiin Mikkeliin varikolle.

– Poliisikin otti siitä kilvet heti pois sanoen, ettei siitä mitään autoa enää tule.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja