Kuka tartutti taksikuskin? 60-vuotias mies ei ollut matkustanut ulkomaille, mutta sai koronaviruksen ja kuoli – Taiwan aloitti digitaalisen ajojahdin

2:27
Video: Kiinassa Wuhanin kaupunki on muuttunut autioksi koronavirusepidemian vuoksi.

Koronavirus on saanut terveysviranomaiset varpailleen myös Taiwanissa. Nyt käynnissä on digitaalinen ajojahti, jolla pyritään selvittämään lauantaina kuolleen 60-vuotiaan taksikuskin kulkureittejä, kertoo Straitstimes.

Taksinkuljettajana toiminut mies ei tiettävästi ollut matkustanut ulkomaille, eikä hänen tiedetä olleen tekemisissä niiden yhdeksäntoista ihmisen kanssa, joilla on Taiwanissa todettu koronavirustartunta.

Puhelin ja valvontakamera tutkitaan

Viranomaiset ryhtyvät nyt tositoimiin selvittääkseen, missä kuljettaja on toiminut: hänen puhelimensa tutkitaan läpikotaisin. Lisäksi kaikki ajoreitit ja valvontakameraan tallentuneet matkustajien kuvat käydään läpi usealta viikolta.

Taiwanissa on toistaiseksi todettu nyt yhteensä kaksikymmentä koronavirustartuntaa. Taksinkuljettaja oli ensimmäinen koronavirukseen kuollut taiwanilainen.

Viranomaiset varpaillaan

Taiwanin terveysviranomaiset ovat olleet erittäin huolissaan, sillä noin neljäsataatuhatta taiwanilaista käy töissä Kiinassa. Moni heistä on matkustanut kiinalaisen uudenvuoden juhlinnan ajaksi kotimaahansa.

Kaikkia Manner-Kiinan, Hongkongin ja Macaon kansalaisia on kielletty matkustamasta Taiwaniin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.