Vain koronavirus voi saada tämän aikaan – näin autioitui 24,5 miljoonan ihmisen kaupunki: asukkaiden kulkemista rajoitetaan kettingeillä ja vartijoilla

Vain koronavirus voi saada tämän aikaan – miljoonakaupunki Shanghain kadut ovat kammottavan tyhjiä ja asukkaden kulkemista rajoitetaan ketjuilla ja vartijoilla 1:28
CNN-raportti Shanghaista.

24,5 miljoonan ihmisen kaupunki on jopa kammottavan hiljainen ja rauhallinen. CNN:n kirjeenvaihtaja raportoi tyhjiltä kaduilta Shanghaista.

Kiinalaisen uuden vuoden vapaita pidennettiin koronaviruksen takia. Tarkoituksena oli saada ihmiset pysymään kotona viruksen leviämisen hillitsemiseksi.

Nyt ihmiset alkavat palata takaisin töihin ja yrityksen ja kaupat akeavat jälleen.

Asukkaiden kulkemista rajoitetaan

CNN:n kirjeenvaihtajan David Culverin mukaan kadut ovat tyhjiä ja kaupunki on edelleen "lomatunnelmissa".

– Jotkut kaupat ja työntekijät niissä tuntuvat epätoivoisesti haluavan asiakkaita. Yrityksissä ei ole juurikaan liikettä.

Myös asuinalueita on suljettu ihmisiltä. Ainoastaan alueen asukkailla on lupa liikkua niissä. Naapurustoja on suljettu ketjuin ja kyltein.

Asukkaillekin on määrätty tietyt portit, joiden läpi he saavat kulkea. Vartijat vahtivat portteja ja pitävät kirjaa siitä, kuka kulkee sisään ja ulos.

Jos asukas on palaamassa kotiin Shanghain ulkopuolelta, hän joutuu olemaan karanteenissa kotonaan kahden viikon ajan.

Shanghai on yksi Kiinan tärkeimmistä taloudellisista keskuksista. Kaupungissa on myös yksi maailman suurimmista satamista.

Lue myös:

    Uusimmat