Jo kymmenen prosenttia maapallon väestöstä on karanteenissa koronaviruksen takia – Kiina toteuttaa historiallisen suurta valvontaa ja eristämistä erikoisin menetelmin

Suomessa kymmenen ihmistä on eristetty koronaviruksen vuoksi – ylilääkäri kertoo viimeisimmät tiedot 7:11
MTV Uutiset aiemmin: Suomessa kymmenen ihmistä on eristetty koronaviruksen vuoksi – videolla ylilääkäri kertoo viimeisimmät tiedot.

Kiina on asettanut kaikkiaan 760 miljoonaa ihmistä jonkin asteiseen karanteeniin koronviruksen takia, kertoo The New York Times.

Kun tähän lukuun ynnätään esimerkiksi Australian ja Yhdysvaltojen asettamat kahden viikon karanteenit kaikille Kiinasta saapuville matkustajille, voidaan sanoa, että noin kymmenen prosenttia koko maapallon väestöstä on tällä hetkellä karanteenissa.

Vapaaehtoiset valvovat

Kiina on toteuttamassa historiallisen suurta karanteenia satojen tuhansien vapaaehtoisten avulla. Kylien ja kaupunkien eristämistä valvovat muun muassa kommunistisen puolueen edustajat.

Juna-asemat toimivat eräänlaisina kaupunkien "raja-valvontapisteinä". Niille saapuessaan ihmisten on kyettävä todistamaan asuvansa tai työskentelevänsä kaupungissa, johon on saapumassa. Mikäli siihen ei kykene, pääsy evätään kokonaan.

Lukuisia maalaiskyliä on aidattu erilaisilla esteillä, kuten ajoneuvoilla.

Virkapukuihin sonnustautuneet vapaaehtoiset partioivat kaduilla ja kylissä ympäri maata kartoittamassa tilannetta ja mittaamassa ihmisten ruumiinlämpöä.

Viranomaiset hyödyntävät myös matkapuhelinoperaattoreita seuratakseen tartuntojen leviämistä. Operaattorit keräävät sijaintitietoja valvoakseen, missä kansalaiset kulkevat ja ovatko nämä mahdollisesti käyneet epidemian saastuttamilla alueilla.

Lue myös:

    Uusimmat