Kuinka paljon seksiä on "tarpeeksi" parisuhteessa? Seksiasiantuntija Nadia muistuttaa tärkeästä asiasta: "Minulta kesti kaksi vuotta selvittää se..."

Miten pyydän lisää seksiä parisuhteessa? 1:07
Katso myös: Miten omalle kumppanille voi ilmaista haluavansa lisää seksiä suhteessa?

Kuinka usein viikossa pitäisi harrastaa seksiä? Seksiasiantuntija ottaa kantaa montaa pariskuntaa hiertävään ongelmaan.

Australialainen Nadia Bokody on tullut tunnetuksi rohkeista seksiä käsittelevistä kirjoituksistaan ja ulostuloistaan. Nadia on esimerkiksi jyrähtänyt avioliiton olevan luonnotonta, kertonut kannustavansa poikaystäväänsä katsomaan pornoa sekä kokeillut rohkeasti "nakurintsikkatrendiä". Nainen on myös selittänyt, miksi "useimmat miehet ovat surkeita sängyssä" ja opastanut miehiä naisen kiihottamiseen.

Nadia on avautunut myös siitä, miksei suurikokoinen penis välttämättä olekaan hyvä asia sekä siitä, miksei nainen halua suuseksiä kanssasi. Lisäksi seksiasiantuntija on kertonut oman reseptinsä nautinnolliseen seksiin.

Hiljattain Nadia otti News.com.au-sivuston kolumnissaan kantaa siihen, kuinka usein seksiä oikein pitäisi harrastaa. Kirjoituksessaan Nadia tunnustaa riidelleensä usein poikaystävänsä kanssa harrastetun seksin määrästä. Nadian mielestä pari harrasti seksiä liian harvoin.

Mietitkö edes seksiä parinvalinnassa?

Seksin määrä on kiistakapula monessa muussakin suhteessa. Erään tanskalaistutkimuksen mukaan 47 prosenttia eronneista nimesi rakkauden ja läheisyyden puutteen eron syyksi, 23 prosenttia puolestaan suoraan seksuaalisen tyytymättömyyden.

Nadia huomauttaa, että tutkimustuloksissa on ironian häivähdys. Kuinka moni listaakaan ihannekumppaninsa piirteitä luonteesta työpaikkaan unohtaen kuitenkin yhden oleellisimmista? 

– Suurimmalla osalla meistä seksi ei edes pääse listalle, kun arvioimme jonkun yhteensopivuutta treffailuprosessin aikana, Nadia sanoo ja huomauttaa, että tuuhea tukka ja kokkaustaidot ovat monelle tärkeämpiä.

Silti yksi suurimpia valituksia, joita Nadia kuulee aviossa olevilta lukijoiltaan, on se, että heidän libidonsa on eriparia kumppanin libidon kanssa.

– Tämä tieto kerrotaan minulle täysin pöyristyneenä.

Valittajien päässä pyörivät samat kysymykset: Miten kumppani voi haluta seksiä niin paljon vähemmän kuin he itse? Miksi seksi on niin järjettömän tylsää? Miten kukaan voi odottaa vähemmän haluavan jatkaa tällä tavoin?

Nadia kokee pettymyksen olevan kuin mahdollisen työntekijän haastattelu, jossa unohdetaan tivata tältä ajankäytön hallinnasta ja yllätytään, kun tämä tulee myöhässä töihin eikä juuri perusta deadlineista.

Puhutteko tarpeeksi?

Seksiasiantuntijan mukaan ihmiset ovat järjettömän huonoja puhumaan kumppaneilleen asioista, joilla on oikeasti merkitystä, ja tämä korostuu etenkin seksiä koskevissa keskusteluissa. Ennemmin kuin omalle kumppanilleen, ihmiset juttelevat itselleen tuntemattomalle Nadialle siitä, kuinka ovat teeskennelleet orgasmin viimeisen 20 vuoden ajan. Pahimmillaan puhumattomuus kumppanin kanssa voi kuitenkin johtaa avioeroon.

– Tämän vuoksi, kun minulta väistämättä kysytään, kuinka paljon seksiä on normaali määrä, yritän olla tarjoilematta tarkkaa määrää vastaukseksi, Nadia sanoo.

Nadia. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Toki Nadia on lukenut aiheesta tehdyt tutkimukset. Esimerkiksi vuonna 2017 The Archives of Sexual Behaviour-julkaisussa esitellyn tutkimuksen mukaan keskivertoaikuinen harrastaa seksiä noin 54 kertaa vuodessa eli noin kerran viikossa. Myös Social Psychology and Personality Science -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan onnellisimmat pariskunnat harrastavat seksiä kerran viikossa. Tutkimustiedosta huolimatta Nadia ei kerro kenellekään tarkkoja ohjenuoria. Hän ei koe olevansa siihen pätevä, mutta suurin syy piilee siinä, että jokaisen seksihalut ovat erilaiset.

– Aivan kuten moni meistä ei ole erityisen kiinnostunut urheilusta, kun toiset kirjaimellisesti asuvat joukkueväreissään, eivät kaikki panosta samalla tavalla seksiin, Nadia selittää.

Onkin hyvä muistaa, että tarvittava määrä seksiä riippuu täysin pariskunnasta itsestään.

– "Oikea määrä" seksiä yhdelle parille voi olla kahdesti päivässä. Toiselle seksin harrastaminen kerran kuukaudessa voi olla enemmän kuin tarpeeksi.

Puhutko ennemmin ystävällesi kuin kumppanillesi?

Ongelmia ilmenee kuitenkin, kun pariskunnan toisen osapuolen halut ovat merkittävästi korkeammat tai matalammat kuin toisen. Keskustelu seksuaalisesta yhteensopivuudesta saatetaan lakaista maton alle, ja ongelmaa koitetaan ratkoa parisuhteen ulkopuolella.

– Tunnustamme seksuaalisen pettymyksen ystävällemme, meillä on suhteita, kanavoimme turhautumisemme työholismiin ja olemme myöhään ulkona ja juomme liikaa: mitä tahansa, MITÄ TAHANSA, mikä tarkoittaa, ettei meidän tarvitsisi katsoa omaa kumppaniamme silmiin ja puhua seksistä, Nadia sanoo ja kertoo tehneensä itse ihan samoin.

Nadia kertoo, että hänestä tuntui vähemmän tuskastuttavammalta tuhlata rahaa kalliisiin alusvaatteisiin kuin kysyä kumppanilta, mitä "mahtava seksielämä" tälle tarkoittaa.

– Ehkä, koska pelkäsin vastausta. Pelkäsin, mitä se sanoisi minusta tai suhteestamme. Ja ehkä, koska, kuten niin monet muutkin, yritin sopeutua muottiin siitä, miltä ajattein "normaalin" seksielämän näyttävän.

Loppujen lopuksi todellisuus ei ollutkaan niin paha, kun pariskunta vihdoin keskusteli aiheesta.

– Kävi ilmi, että poikaystäväni harrasti kanssani mieluusti seksiä niin paljon kuin halusin, hän oli vain uupunut töistä iltaisin, ja harrasti seksiä mieluummin aamuisin. Minulta kesti kaksi vuotta selvittää se, koska olimme molemmat oppineet välttelemään siitä keskustelemista.

Nadia kannustaakin tarttumaan härkää sarvista ja aloittamaan vaikean keskustelun. Sinulla ei ole kuin voitettavaa!

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit tai lisää aiheesta seksi ja parisuhde.

Lähde: News.com.au


Lue myös:

    Uusimmat