Luuletko, että kaikki muut harrastavat parempaa seksiä kuin sinä? Seksiasiantuntija nimeää 9 asiaa, joista ei oikeasti kannata huolehtia: "Älkää loukkaantuko, miehet..."

Eikö seksi luista? Seksiin liittyvä kipu ja haluttomuus voivat vaikuttaa monilla eri tavoilla seksuaaliseen kokemukseen 4:18
Katso myös: Eikö seksi luista? Kipu ja haluttomuus voivat vaikuttaa monin eri tavoin seksikokemukseen.

Harrastavatko kaikki enemmän ja parempaa seksiä kuin sinä? Seksiasiantuntija paljastaa yhdeksän tavallista asiaa, joista ei oikeasti tarvitse huolehtia

Luuletko, että kaikki muut harrastavat parempaa seksiä kuin sinä? Seksiasiantuntija Tracey Cox vakuuttaa, että et ole ainoa.

– Olemme kaikki kilpailuhenkisiä, mitä seksielämäämme tulee, ja innokkaita ruksimaan “täällä on kaikki hyvin” -ruudun, Cox selittää Daily Mailin kirjoituksessaan.

Cox kuitenkin huomauttaa, että moni asia, joka saa pelkäämään oman seksielämän olevan huonompaa kuin muiden, ei oikeasti ole ongelma lainkaan.

Asiantuntija listaakin kirjoituksessaan yhdeksän asiaa, joista ei tarvitse huolehtia.

1. Masturboit, vaikka olet parisuhteessa

Tracey Cox vakuuttaa, että kunhan et korvaa parisuhdeseksiä masturbaatiolla, kyseessä ei ole ongelma, vaan ennemminkin ilon aihe.

– Se ei tarkoita, ettet saa tarpeeksi seksiä tai että se ei tyydytä.

Coxin mukaan itsetyydytys tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, että sinua voi himottaa silloinkin, kun kumppanisi ei ole paikalla tai häntä ei huvita harrastaa seksiä.

– Sooloseksi on itsekästä, perustuu usein fantasiaan, jota et erityisemmin halua jakaa, ja tavoite on saavutettu alle viidessä minuutissa. Se on vaivatonta ja jotain, mikä piristää muuten tylsää päivää.

Cox muistuttaa, että itsetyydytyksen hyödyt heijastuvat parisuhteeseen. Seksiasiantuntija muistuttaa tutkimuksista, jotka ovat osoittaneet, että säännöllisesti masturboivilla ihmisillä on korkeampi libido ja he raportoivat yleisesti ottaen suuremmasta tyydytyksestä seksin aikana.

Niinpä tästä asiasta ei tulisi huolehtia, vaan se kannattaisi ottaa kummankin tavoitteeksi.

2. Ette harrasta seksiä kovin usein

Kaikilla pariskunnilla on ylä- ja alamäkensä mitä seksielämään tulee.

– Jos olet 20-vuotias ja harrastat seksiä kerran kuussa, ja olette olleet vain kuusi kuukautta yhdessä, se voi olla ongelma. Jos teillä on kaksi alle 5-vuotiasta lasta, isoäiti asumassa vierashuoneessa keskellä pandemiaa ja teillä on taloushuolia, olisi aika outoa, jos keinuisitte kattokruunuista joka ilta, Cox muotoilee.

Cox huomauttaakin, että on aivan normaalia, että seksielämä joutuu tietyissä elämänvaiheissa taka-alalle. Seksikertojen tiheys voi asiantuntijan mielestä olla toki merkki ongelmista, mutta se ei ole ehdoton mittari.

Entäpä sitten seksielämän laatu? Moni pariskunta nauttii mieluummin yhden pitkän seksisession pari kertaa kuussa kuin pikaseksiä kolmesti viikossa. Kuinka korkealla seksihalunne ovat? Jos molempien libidot ovat alhaalla, kerran kuussa voi olla täydellinen määrä juuri teille, Cox lohduttaa epäileviä.

– Niin kuin aina sanon, löytäkää oma normaalinne.

3. Fantasioit jostakusta muusta seksin aikana

Cox kertoo, että eräs arvostettu tutkimus havaitsi, että noin 80 prosenttia ihmisistä on syyllisiä tähän.

– Kuinka epätoivoisesti oletkaan kumppaniisi rakastunut, se ei saa sinua olemasta viehättynyt muista ihmisistä.

Cox huomauttaa, että uutuudenviehätyksen kaipuu on ihmiselle ominaista. Se, että mielessäsi pyörii joku toinen, kun harrastat seksiä kumppanisi kanssa, on seksiasiantuntijan mukaan järkevä tapa antautua haluille avioliiton ulkopuolisesta seksistä.

– Paljon suositeltavampaa kuin tehdä se todellisuudessa, Cox huomauttaa.

Erään huomionarvoisen seikan Cox kuitenkin nostaisi esiin: ei ole hyvä merkki, jos haaveilet muista ihmisistä joka kerta harrastaessasi seksiä kumppanisi kanssa. Coxin mukaan on todennäköistä, että samasta henkilöstä haaveileminen voi ruokkia mielenkiintoa tehdä jotain haluilleen, jos henkilö on “saatavilla” fantasiamaailman ulkopuolellakin. Fantasiat kun eivät ainakaan rauhoita haluja.

Jos tästä ei kuitenkaan ole kyse, haaveilu toisesta silloin tällöin on Coxin mukaan “yksi parhaista tavoista pitää seksi kuumana pitkässä juoksussa”, sillä suurin osa pareista rakastelee "täsmälleen samalla tavalla, täsmälleen yhtä pitkään, melkein aina harrastaessaan seksiä".

– Se ei ole ihanteellista (tietenkään!). Mutta jos tämä tarkoittaa, että seksielämäsi on huonoa, meidän kaikkien pitäisi nostaa kädet pystyyn, Cox kirjoittaa.

4. Et saa orgasmia yhdynnän aikana

– Yhdyntä yksinään harvemmin saa sitä aikaan.

Ja vaikka orgasmin saisikin yhdynnässä, Coxin mukaan seksiasento on liki aina sellainen, jossa stimulaatio osuu hermopäätteitä täynnä olevaan emättimen etuseinämään. Joidenkin naisten anatomia voi olla sellainen, että yhdyntäorgasmi voi tulla helpommin kuin toisilla.

– Olemme tienneet tämän hyvin, hyvin (hyvin) pitkään, mutta silti jotkut miehet hermostuvat tajutessaan, ettei heidän peniksensä ole “tarpeeksi”. Heidän ei pitäisi. Se johtuu siitä, miten kehomme on suunniteltu, se ei ole heijastus heidän tekniikoistaan, Cox vakuuttaa.

Cox tarjoaa helppoa ratkaisua: pieni vibraattori klitoriksen kohdalla yhdynnän aikana. Myös sormia voi käyttää.

– Älkää loukkaantuko, miehet, jos hän haluaa tehdä sen itse. Monet naiset tarvitsevat erityisen, tietyn tekniikan, tietyssä järjestyksessä ja tietyllä tavalla tehtynä. Se on hänen kehonsa sen käden päässä, ja jos se on hänen kätensä, hän voi tehdä, mitä hänen tarvitsee tehdä, kun hänen tarvitsee se tehdä.

5. Et tunne oloasi halutuksi

Kaikilla on itsetuntonsa kanssa ongelmia toisinaan. Joinain päivinä itsetunto voi liihotella korkealla, toisena päivänä olo on kurja ja itsetunto matalalla. Tämä vaikuttaa luonnollisesti myös seksielämään, Cox sanoo.

– Se toimii kumpaankin suuntaan. Eivät kumppanimmekaan näytä seksikkäiltä jatkuvasti! Jos et koskaan tunne oloasi seksuaalisesti halutuksi ja se estää sinua harrastamasta seksiä, se on ongelma. Mutta jos on kyse parista päivästä kuussa, lakkaa huolehtimasta.

6. Seksi ei ole intohimoista

Cox muistuttaa, että seksistä saa irti paljon asioita orgasmin lisäksi.

– Siinä on kyse myös rakkaudesta, hauskanpidosta ja – ratkaisevalla tavalla – yhteydestä kumppaniisi.

Cox vakuuttaa, että hyvin harvalla pariskunnalla on jatkuvasti järisyttäviä seksisessioita pitkässä suhteessa.

– Harrastaaksesi sen sorttista seksiä, sinun pitää yleensä pistää se tapahtumaan. Kuten kokeilla jotain uutta ja erilaista painaaksesi piristysnappuloita.

Intohimoinen, kiihkeä seksi onkin yleensä poikkeustapauksia varten pitkässä suhteessa. Muina kertoina seksi on asiantuntijan mukaan hauskaa, rakkauden osoitus tai vain tapa purkaa fyysisiä tarpeita. Ei ole lainkaan epänormaalia, ettei seksi illasta toiseen ole elokuvissa nähtyä samppanjaa, ilotulitusta ja hikistä erotiikkaa.

7. Pidätte eri asioista

– Jos tiedätte tämän, se tarkoittaa myös, että olette rehellisiä toisillenne siitä, mitä haluatte. Se on isompi ongelma silloin, jos molemmilla on hyvin erilaiset ajatukset mahtavasta seksisessiosta, mutta ette ole kertoneet toisillenne.

Cox ehdottaa, että tällaisessa tilanteessa, joissa molemmilla on hieman erilaiset halut, otettaisiin käyttöön vuorottelutaktiikka. Vuorotellen molemmat saisivat sellaista seksiä kuin haluavat. Toinen kompromissi voisi olla jakaa seksisessio niin, että molemmat saavat irti haluamansa.

Jos esimerkiksi mies haluaa nopeaa ja rajua yhdyntään perustuvaa seksiä ja nainen puolestaan suuseksiä ja hidasta yhdyntää lähetyssaarnaaja-asennossa, Cox ehdottaa kompromissiksi seuraavaa: sessio alkaisi “naisen seksillä”, jossa hän saisi orgasmin suuseksin avulla ja jatkuisi miehen mieltymysten mukaisena yhdyntänä, jotta mies saisi orgasminsa.

8. Yhdyntä ei kestä kovin pitkään

Monille saattaa tulla yllätyksenä, että yhdynnät kestävät tavanomaisesti vain 5–7 minuuttia. Erään tutkimuksen mukaan tarkalleen 5,4 minuuttia

Tilastojen sijaan tärkeämpää on kuitenkin se, riittääkö teidän yhdyntänne kesto teille, Cox muistuttaa.

– Jos se kestää yhden minuutin, ja se riittää, ongelmaa ei ole.

– Yhdynnän kestoa huomattavasti tärkeämpää onkin se, mitä kumppanin laukeamisen jälkeen tapahtuu: päättyykö seksi kokonaan vai jatketaanko muilla tavoin, Lavikainen totesi viime vuonna.

Seksiä voi jatkaa esimerkiksi käsin tai suulla hyväilemällä.

Liian nopean yhdynnän sijaan monelle naiselle vaikeampaa on itse asiassa yhdynnän liian pitkä kesto.

– Kuten yksi ystävistäni niin ihanasti muotoili: “Harrastan seksiä paljon useammin uuden mieheni kanssa, koska hän saa orgasmin nopeasti. Jos olen väsynyt, tiedän, ettei se vaadi niin paljon vaivaa.” Ei kovinkaan romanttista. Mutta rehellistä, Cox kertoo.

9. Toisella kestää liian kauan saada orgasmi ja siihen liittyy vaikeuksia

Tämä on ongelma tietysti siinä tapauksessa, jos seksiä on vähemmän siksi, että se vie liikaa aikaa ja energiaa. Muutoin se on ongelma vain, jos se vaivaa teitä, seksiasiantuntija muistuttaa tässäkin tapauksessa.

– Jos te molemmat hyväksytte sen, olette halukkaita käyttämään ajan, jonka se vaatii, ja teille sopii harrastaa orgasmitonta seksiä silloin, kun ette ole, se on hyvin helposti käsiteltävissä, Cox sanoo ja muistuttaa, ettei tyydyttävän seksin tarvitse sisältää orgasmia.

Seksissä on kyse matkasta, ei päämäärästä, eikä liika orgasmikeskeisyys asiantuntijan mukaan kannata. Jos orgasmivaikeuksista kärsivä on nainen, ongelman voi usein ratkaista vibraattorilla. Jos kiihottumisvaikeuksista kärsii mies, ratkaisu voi Coxin mukaan olla miehen itsetyydytys seksisession aikana – joko orgasmin saamiseksi tai alkuvaikeuksien taltuttamiseksi.

– Kukaan ei tee sitä paremmin kuin sinä itse.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit tai lisää aiheesta seksi ja parisuhde!

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat