Seksiä kerran viikossa? Se on ihan sopiva määrä

Tutkimuksessa huomattiin, että lisääntynyt seksi merkitsi lisääntynyttä onnellisuutta henkilöillä, jotka elivät avioliitossa tai parisuhteessa. 

Seksiä on kaikkialla: televisiossa, elokuvissa, mainoskuvissa. On vaikeaa löytää lifestyle-lehteä, jossa ei olisi seksielämään liittyviä neuvoja. Siksi tavallinen tallaaja saattaa harhautua uskomaan, että runsas seksin harrastaminen tekee onnelliseksi.

Tutkijat Amerikassa havainnoivat yli 25 000 amerikkalaista, jotka olivat iältään 18–89-vuotiaita.

Enemmän seksiä tarkoitti enemmän onnellisuutta henkilöillä, jotka elivät avioliitossa tai parisuhteessa. Yllättävää kuitenkin oli, että onnellisuus oli huipussaan, kun seksiä sai kerran viikossa. Tulos oli sama miehillä ja naisilla. Tulokset julkaistiin Social Psychology and Personality Science -lehdessä.

Tutkimusdata tosin oli kerätty vuosien 1996 ja 1998 välillä – voisiko sillä olla merkitystä? Tutkijat tutkivat seksin ja tyytyväisyyden suhdetta myös nettikyselyllä. 355 vastaajaa sai tutkijat päätymään samaan tulokseen: seksi teki onnelliseksi, mutta kerran viikossa harrastettu seksi oli parasta. Suurempi seksin määrä ei enää lisännyt onnellisuutta.

Moni myös vastasi, että olisi paljon onnellisempi, jos saisi lisäseksin sijaan lisärahaa!


Lähde: Npr.org

Lue myös:

    Uusimmat