Näin paljon seksiä olisi hyvä harrastaa viikossa

Kuinka usein harrastat seksiä? Kertakin viikossa voi riittää.

Seksi on iso osa elämää. Tutkimukset ovat osoittaneet seksillä olevan lukuisia terveyshyötyjä. Seksi tekee hyvää myös mielenterveydelle, sillä petipuuhat on onnistuttu yhdistämään parempaan mielialaan ja vähäisempään masennukseen.

Hiljattain Archives of Sexual Behavior -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan amerikkalaiset harrastavat nykyään vähemmän seksiä kuin vielä vuosikymmen sitten. Vuosien 2010 ja 2014 välillä keskivertoamerikkalainen harrasti seksiä yhdeksän kertaa vähemmän vuodessa kuin vuosien 2000 ja 2004 välillä. Lasku oli kovempaa naimisissa olevilla. He harrastivat seksiä 16 kertaa vähemmän kuin aiempina vuosina.

Tutkimusta johtanut Jean Twenge San Diegon yliopistosta arvelee, että mahdollisia syitä voivat olla lisääntynyt työhön käytettävä aika sekä vanhemmuuden haasteet. Kilpailu vapaa-ajasta on myös kovaa erilaisten viihteellisten palveluiden lisäännyttyä. Netflix ja muut vastaavat palvelut voivat viedä voiton petijumpasta.

Seksitöntä amerikkalaisten elämä ei kuitenkaan ole. Aikuiset harrastavat seksiä keskimäärin 54 kertaa vuodessa eli noin kerran viikossa. Saman katon alla asuvat avioparit eivät tanssi vaakamamboa aivan yhtä usein, mutta pistävät peitot kuitenkin heilumaan noin 51 kertaa vuosittain.

Seksi kerran viikossa tekee onnelliseksi?

Ja kerta viikossa voi hyvinkin riittää. Seksin harrastaminen viikoittain voi itse asiassa olla jopa ihanteellista, ainakin mitä onnellisuuden maksimoimiseen tulee, kertoo toissa vuonna tehty tutkimus. Tutkijat havainnoivat tuolloin yli 25 000 amerikkalaista, jotka olivat iältään 18–89-vuotiaita.

Enemmän seksiä tarkoitti enemmän onnellisuutta henkilöillä, jotka elivät avioliitossa tai parisuhteessa. Yllättävää kuitenkin oli, että onnellisuus oli huipussaan, kun seksiä sai kerran viikossa. Social Psychology and Personality Science -lehdessä julkaistut tulokset pätivät sekä miehiin että naisiin. 

Hiljattain Personality and Social Psychology Bulletin -julkaisussa puolestaan julkaistiin Toronton yliopiston tutkijoiden selville saamat tulokset. Tässä tutkimuksessa tutkijat tulivat siihen tulokseen, että nimenomaan kiintymys, ei seksi sinällään, selitti hyvän olon tunteen niillä pareilla, jotka harrastivat seksiä useimmin.

***

Lue myös:

    Uusimmat