Kuinka monta Facebook- ja WhatsApp-viestiä keskiverto ihminen lähettää päivässä?

Valtaosa suomalaisista on varmasti joskus käyttänyt Facebookia tai WhatsAppia, mutta palveluissa liikkuvista viestimääristävain harvalla on tarkkaa käsitystä. Tuoreimmat tilastot raottavatkin verhoa viestimäärien suhteen ja paljastavat karkeat luvut Facebookissa ja WhatsAppissa liikkuvista tietomääristä.

Vuosittaisessa F8-tapahtumassa Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg paljasti, että Facebook Messengerin ja WhatsAppin yhteenlasketut viestimäärät yltävät noin 60 miljardiin vuorokaudessa. Keskimääräinen ihminen lähettää siis palveluiden kautta yli kahdeksan viestiä päivässä. Verrattuna esimerkiksi tänä päivänä lähetettyjen tekstiviestien määrään, on luku noin kolminkertainen.

Kasvaneiden viestimäärien lisäksi Facebook Messengerin ja WhatsAppin aktiivisten käyttäjien määrä on kasvanut viime vuosina nopeasti ja molemmat palvelut ovat vuoden sisällä houkutelleet satoja miljoonia uusia käyttäjiä. Tämän hetkisten tilastojen valossa Facebook Messengeriä käyttää yli 900 miljoonaa ihmistä ja WhatsApp on ylittänyt jo miljardin käyttäjän rajapyykin.

Vaikka Facebook Messengerissä ja WhatsAppissa on suurelta osin samoja käyttäjiä, on palveluiden yhä kasvava suosio hämmästyttävää. Esimerkiksi Facebook Messengerin suosioon jatkanut kiihtymistään jo hyvän aikaa ja vuonna 2011 lanseerattu sovellus rikkoi tammikuussa 800 miljoonan käyttäjän rajan. Vain kolme kuukautta myöhemmin palvelurikkoi 900 miljoonan rajan.

Lue myös:

    Uusimmat