"Kuin helvetinkone": Tätä on Leijonista harvemmin sanottu – Tshekki antoi maksimaalisen haasteen, Leijonien voitto ällistytti asiantuntijan

Leijonien esitys ällistytti: Asiantuntija Petteri Sihvoselta sävähdyttävää maalailua -"Kuin helvetinkone" 13:29
Leijonien esitys ällistytti: Asiantuntija Petteri Sihvoselta sävähdyttävää maalailua – "Suomi on kuin helvetinkone."

Leijonat on kuin kone. Ja tämän MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen sanoi kaikella lämmöllä voitokkaan Tshekki-puolivälierän jälkeen. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Sihvonen pureskeli Suomen tuoreinta MM-esitystä MTV Uutiset Livessä perjantaina. Vaikka jokainen Suomen pelaaja ei päässyt parhaalle tasolleen – esimerkkeinä tehohyökkääjät Anton Lundell ja Arttu Ruotsalainen sekä puolustaja Tony Sund – Sihvonen piti Leijonien esitystä joukkueena huikaisevana. 

Kehuja sai myös Tshekki: Se antoi Suomelle maksimaalisen haasteen pienten marginaalien pelissä. 

Sihvosen mukaan Jukka Jalosen luotsaaman Leijonat-joukkueen eteneminen lopulta maailmanmestariksi olisi loogista. Tämän näkemyksen hän pohjaa käynnissä olevan turnauksen esityksiin sekä kahden vuoden takaisen MM-kultakevään tapahtumiin. 

– Tämä Leijonien pelaaminen tulee koko ajan todella selkäytimestä pelaajilla. Käytän lainausmerkeissä "rumaa sanaa" kun sanon, että Suomi on kuin helvetinkone, joka aiheuttaa vastustajalle suunnattomia vaikeuksia pelata. Se (Suomen joukkue) on lähes kone, ja silti sydän sykkii ja taistellaan, Sihvonen hämmästelee. 

Mitkä ovat ne asiat, jotka tekevät Leijonien esityksistä niin loistavia? Ketkä pelaajat nousivat erityisesti esiin Leijonista Tshekki-voitossa? Ja millaisen mielenkiintoisen huomion Sihvonen teki Suomen ja Tshekin vaihtopenkkien välillä ottelun aikana? Kaikesta tästä lisää pääkuvan videolla näytteiden avulla. Alla Sihvonen puolestaan lyö ennakkotahdit MM-välierään, jossa Leijonien pitää pystyä erityisesti murtamaan yksi Saksan pelin osa-alue. 

Tämä osa-alue Leijonien pitää murtaa Saksan pelissä MM-välierässä -"Viimeisen päälle" 11:09
Tämä osa-alue Leijonien pitää murtaa Saksan pelissä MM-välierässä – "Viimeisen päälle."

Lue myös:

    Uusimmat