Kommentti: Jukka Jalosen irvokas tokaisu ruumiista osui naulan kantaan – vai kuuluuko tällainen Leijonat-pelaajan tyrmääminen MM-kaukaloon?

0:29
Ei jäähyä? Tshekin Filip Chytil rusikoi Leijonien Saku Mäenalasen jään pintaan poikittaisilla mailaniskuilla.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen paketoi kritiikkinsä MM-kisojen tuomarilinjasta ronskeilla sanavalinnoilla, mutta maailmanmestariluotsin avautumisen ydin kolahti Suomi–Tshekki-puolivälierässä perille kuin painava poikittainen maila leukaperiin, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen. 

"Eihän täällä vihelletä suunnilleen kuin ruumiit."

"Jos ennen sai koukkia, hakata ja huitoa, mitä on otettu nyt menneinä vuosina pois, niin uusi koukkaaminen alkaa olla poikittainen maila. Sitä saa aika surutta käyttää."

Nämä arviot on kuultu viime päivinä erittäin kokeneiden kiekkoihmisten, Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen ja C Moren asiantuntijan, entisen huippupelaajan Sami Kapasen, suusta. 

Jalonen tiivisti kritiikkinsä muuttuneesta tuomarilinjasta – minkä myös Kari Jalonen toi esiin MM-studiossa – suoralla, jopa groteskilla tavalla. Mutta ei arvio ollut kaukana maalistaan, kun Suomi ja Tshekki hakkasivat toisiaan MM-puolivälierässä. 

Ottelussa oli hienoa intensiteettiä, painavia taklauksia ja hurjia kaksinkamppailuja. Eli kaikkea ihanaa, mitä lätkäottelussa pitääkin olla. Mutta oli siellä myös armotonta mailahäirintää, vastustajassa roikkumista ja ennen kaikkea lukemattomia poikittaisia mailoja milloin minnekin vastustajan suojattomiin kohtiin.  

Jäähyminuutit? Tshekki 2 minuuttia, Suomi 12 (tässä mukana Iiro Pakarisen kymppi selästä taklaamisesta). Eli kaikkiaan kaksi kakkosta. 

Ottelua seuratessa tuli mieleen MTV Urheilun Marko Leppäsen erinomainen näkökulmakirjoitus, jossa hän käsitteli NHL:ssä viime kaudella nähtyä sikailua poikittaisilla mailoilla. Vastaavanlaisilta ylilyönneiltä vältyttiin, mutta MM-kisojen tuore suuntaus on hyvin samankaltainen.

Vai missä kiekkouniversumissa jutun videoilla nähtävissä oleva Leijonat-hyökkääjä Saku Mäenalasen kokema käsittely ei ole jäähyn arvoinen? Ja tämä on vain yksi esimerkki lukuisista tapauksista turnauksen ajalta.

Syy ei ole pelaajissa, sillä he aistivat tuomarilinjan ja pelaavat sen mukaisesti.

Kun tälle tielle on lähdetty, niin kai tällä linjalla on nyt sitten mentävä kisojen loppuun saakka. Mutta sitten saa riittää. NHL on iso ja mahtava, mutta sen kurinpidolliselle polulle ei kannata harhautua.  

0:29
Ei jäähyä? Tshekin Filip Chytil rusikoi Leijonien Saku Mäenalasen jään pintaan poikittaisilla mailaniskuilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja