Leijonat MM-mitalipeleihin! Suomi taisteli kohtalonottelusta kovan voiton

Suomi nähdään jääkiekon MM-kisoissa Riiassa mitalipeleissä. Leijonat päihitti Tshekin puolivälieräottelussa Jere Innalan maalilla torstaina 1–0.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Heti ottelun ensimmäisessä erässä koettiin dramatiikkaa. Kiekko kimposi Iiro Pakarisen luistimesta maaliviivan kupeeseen, kun hän ajautui päin Tshekin maalivahtia Simon HrubeciaKyseistä maalitilannetta tarkistettiin minuutteja videoilta, mutta osumaa Suomelle ei siitä hyväksytty.

Toisessa erässä helähti hyväksytysti. Leijonien kuvio kävi, kun Petri Kontiola jakoi kiekon kulmauksesta hyökkäysalueen keskustaan, ja Iiro Pakarinen ampui. Jere Innala rouhi irtopalan verkon perukoille.

Voit katsoa Innalan maalin ylälaidan videolta.

Vaikka Suomi joutui paikoin puolustuskannalle Tshekin paineessa, Leijonat puolusti joukkueena erinomaisesti ja piti tshekkien vaaralliset maalipaikat kortilla. Jussi Olkinuora piti maalinsa puhtaana 28 torjunnalla.

Tshekki oli voittanut tätä peliä ennen viisi taistoa peräjälkeen, mutta sen turnaus päättyi kohtalonotteluun. Suomi jatkaa sen sijaan välieriin, joissa se kohtaa lauantaina Saksan.

Katso tästä vielä MTV Uutiset Liven kooste ottelusta:

Leijonat MM-välieriin! Yksi maali riitti voittoon Tshekistä puolivälierässä – tässä ottelun huippuhetket 2:57