KRP: Vihdin tragedia sai alkunsa, kun epäilty ampui kohti naapuria traktorissa

Keskusrikospoliisin mukaan poliisi sai kuolettavan osuman ja toinen poliisi haavoittui, kun he menivät sisään epäillyn ampujan omistamaan taloon. Tätä ennen poliisi oli etsinyt vaaralliseksi ilmoitettua henkilöä useita tunteja.

Talossa oli myös 67-vuotiaan epäillyn vaimo, kun ampuminen alkoi ennen puolta yötä.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen mukaan talon sisältä tuli yllättäen useita laukauksia. Myös poliisit käyttivät asetta.

–  Muodostui hätävarjelutilanne, jossa poliisi joutui käyttämään asetta, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen päällikkö Jari Liukku.

Ennen sisäänmenoa poliisi oli etsinyt pimeässä rankkasateessa toista tuntia vaaralliseksi ilmoitettua henkilöä. 

– Epäiltyä etsittiin tunteja, ja häneen yritettiin saada kontaktia useita kertoja, kertoo ylikomisario Pekka Penttilä Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta. 

Tapahtumat alkunsa eilen illalla jo klo 21 aikaan, kun poliisille tuli ilmoitus ammuskelusta.

Ilmoituksen mukaan Vihdissä oli ammuttu kohti traktorissa olevaa henkilöä. Poliisin mukaan traktorissa istunut henkilö oli epäillyn naapuri ja sukulainen. 

Epäilty 67-vuotias vihtiläinen mies on poliisille entuudestaan tuttu.

KRP:n mukaan hänen taustaltaan löytyy lukuisia lähestymiskiellon rikkomisia, laittomia uhkauksia, vainoamisia ja salakatselua. 

– Nämä lähestymiskiellot koskee nimenomaan naapuria. Naapurikiinteistössä asuvat ovat sukulaisia tälle tekijälle, tutkinnanjohtaja Thomas Elfgren keskusrikospoliisista sanoo. 

Poliisi löysi ampujaksi epäillyn miehen kuolleena kiinteistön alueelta. Paikalta löydettiin myös luvaton sarjatuliase. Poliisi selvittää aseen alkuperää.

Katso koko video KRP:n infosta tästä.

Lue myös:

    Uusimmat