Krista Pärmäkoski jäi 1,4 sekuntia MM-mitalista! 19-vuotias ruotsalaissensaatio oli voittaa Therese Johaugin

Pärmäkoski: En tekisi mitään toisin 1:52
Krista Pärmäkoski kommentoi kisaansa MTV Urheilulle.

Krista Pärmäkoski sijoittui neljänneksi hiihdon MM-kisojen 10 kilometrin perinteisen kisassa Seefeldissä tiistaina. Maailmanmestaruuteen pyyhälsi Norjan Therese Johaug, mutta tällä kertaa erittäin niukasti.

Pärmäkoski hiihti todella nousujohteisen kilpailun ja kiri toisella vitosen lenkillä kuudennelta sijalta neljänneksi, mutta mitali jäi 1,4 sekunnin päähän. Ero Johaugiin oli 37 sekuntia. Toinen oli Ruotsin Frida Karlsson ja kolmas Norjan Ingvild Flugstad Östberg

Päivän sensaatio oli 19-vuotias Karlsson. Hän hävisi Johaugille vain 12,2 sekuntia, ja uhkasi tämän voittoa matkan aikana.

Karlsson on hiihtänyt urallaan vasta yhden maailmancupin kilpailun. Nuorten MM-kisoissa Lahdessa hän nappasi kaksi kultaa. Hän osoitti kykynsä myös Seefeldin yhdistelmäkisassa ollen siinä viides.

Muista suomalaisista Laura Mononen oli 14:s, Johanna Matintalo 17:s ja kisoissa sairastellut Kerttu Niskanen 22:s.

MM-kisat jatkuvat maastohiihdon osalta miesten 15 kilometrin perinteisen kilpailuilla keskiviikkona. Suomalaisista mukana ovat Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Joni MäkiAnssi Pentsinen ja matkan puolustava maailmanmestari Iivo Niskanen. Naiset hiihtävät seuraavaksi 4 x 5 kilometrin viestin torstaina.