Krista Pärmäkoski sai yhden päänahan takaa-ajossa – Therese Johaugin voittoputkelle jatkoa

Krista Pärmäkoski sijoittui viidenneksi maastohiihdon maailmancupin 10 kilometrin perinteisen takaa-ajokisassa Lillehammerissa sunnuntaina. Voittoa juhli myös lauantain vapaan kilpailussa ykkössijan napannut Norjan Therese Johaug

Alla olevalla videolla Tulosruudun juttu Lillehammerin lauantain kisoista. 

Pärmäkoski lähti matkaan kuudentena, mutta ohitti nopeasti Norjan Ragnhild Hagan. Komeampaan nousuun ei ollut mahdollisuuksia, sillä neljäntenä startanneen norjalaisen Ingvild Flugstad Östbergin etu oli lähdössä 20 sekuntia ja tämän meno oli erittäin väkevää. Östberg oli lopulta kolmas. 

Pärmäkosken ero Johaugiin oli maalissa minuutin ja neljä sekuntia, kun se oli lähdössä 39 sekuntia. 

Johaug teki hajuraon häntä 2,5 sekuntia aiemmin startanneeseen Ruotsin Charlotte Kallaan jo kolmen kilometrin kohdalla ja venytti eroa muihin tasaisesti sen jälkeen. Johaug vei Lillehammerin minikiertueen voiton 16,8 sekunnin erolla.

Johaug on voittanut kauden kaikki kolme normaalimatkaa. 

Juttu jatkuu videon alla. 


Toiseksi tuli Ruotsin Ebba Andersson, joka päihitti maannaisensa Kallan helposti ja pystyi pitämään hurjan loppukirin ottaneen Östbergin takanaan.  

Muista suomalaisista Susanna Saapunki nousi takaa-ajossa kaksi pykälää 20. sijalle. Laura Mononen oli maalissa 30:s, Johanna Matintalo 43:s ja Andrea Julin 55:s. Katri Lylynperä keskeytti. 

Miesten 15 kilometrin takaa-ajo alkaa klo 12.45. Ensimmäisenä suomalaisena starttaa Iivo Niskanen sijalta 23. 

Muiden suomalaisnaisten sijoitukset päivitetty klo 11.53. 

Lue myös:

    Uusimmat