Jari Isometsä linjaa: Tätä Iivo Niskaselta, Krista Pärmäkoskelta ja Kerttu Niskaselta voi odottaa sunnuntaina

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä odottaa Iivo Niskaselta kauden ensimmäistä palkintosijaa maastohiihdon maailmancupissa Viron Otepäässä sunnuntaina. 

Iivo Niskanen. Krista PärmäkoskiKerttu Niskanen. Siinä on suomalaiskolmikko, jonka tekemisiä on syytä seurata tarkkaan, kun naiset hiihtävät 10 kilometriä ja miehet 15 kilometriä perinteisellä sunnuntaina. 

Pärmäkoski vähätteli sunnuntain kisan merkitystä lauantain sprintin jälkikommenteissaan, vaikka myös totesi, että ainakin melko lähelle kärkeä olisi hyvä päästä, jos Seefeldissä mielii menestyä. MM-kisoihin on aikaa kuukausi. 

– Kuukaudessa ei enää mitään taikatemppuja tehdä. Sunnuntain kisat antavat vahvan signaalin siitä, mitä Seefeldissä tulee tapahtumaan. Jotain pientä voi tapahtua kuukaudessa, mutta isoja eroja siinä ajassa ei oteta kiinni, Jari Isometsä linjaa.

Mitä yllä mainitulta kolmikolta voi odottaa sunnuntaina? Isometsä arvioi odotukset hiihtäjä kerrallaan. 

Iivo Niskanen

Sijoittunut parhaimmillaan seitsemänneksi tämän kauden maailmancupissa. Hiihti edellisen maailmancup-kisan Davosissa 16. joulukuuta. Puolustaa Seefeldissä 15 kilometrin perinteisen maailmanmestaruuttaan Lahdesta.  

– Iivo Niskasella on kansainvälisistä kisoista pitkä paussi, ja nyt nähdään, mikä hänen iskukykynsä on. Se on sunnuntain isoin odotuksen aihe.

– Niskasen kohdalla odotetaan palkintopallia, voittokin on mahdollinen. Hän on harjoitellut hyvin ja pysynyt terveenä. Ja omat puheet ovat sitä luokkaa, että Iivo on kunnossa. Sitä ei ole syytä tässä vaiheessa epäillä, Isometsä kommentoi. 


Krista Pärmäkoski

Saalistanut tältä kaudelta kaksi palkintosijaa. Oli Tour de Skillä kolmas.

Lauantain sprintti ei antanut hyviä signaaleja, mutta uusi päivä kaiken muuttaa voi, ja sitä on nyt toivottava. Jos vire on samaa luokkaa kuin lauantaina, menestystä ei varmasti tule.

– Jos Pärmäkoski ei voita, niin sijoitusta tärkeämpää on se, että hän olisi iskuetäisyydellä kärjestä. Se on se, mitä itse sunnuntaina seuraan. Toinen asia on normaalimatkoja alkukaudella hallinneen Therese Johaugin iskukyky. Pärmäkoski kavensi eroa Johaugiin marras-joulukuun aikana. Nyt Johaugilla on takana pitkä kilpailutauko maailmancupista, ja Pärmäkoski oli mukana Tour de Skillä, Isometsä puntaroi. 

Kerttu Niskanen

Hiihtänyt tällä kaudella vain kaksi maailmancupin kisaa (sijat 30 ja 33), edellisen 8. joulukuuta.

– Toivottavasti Kerttu Niskasen kisa menee hyvin. Itse suhtaudun skeptisesti tällaisiin ihmeparantumisiin kesken kauden. Joitain muutoksia voimasuhteissa voi tapahtua, mutta ei sellaista tapahdu, että kahden minuutin takamatkalta tultaisiin yhtäkkiä palkintopallille.

– Jos Niskanen pystyy hiihtämään 15 parhaan joukkoon, se olisi hyvä signaali. Se on täysin mahdollista, sellaiseen parannukseen pitäisi pystyä, Isometsä summaa. 


Lue myös:

    Uusimmat