Krista Kosonen näki vilauksen George Clooneysta: "Ei sitä pysty ottamaan coolina vastaan"

Uudessa Blade Runner -elokuvassa suomea puhuva Krista Kosonen puhuu Cafe Lanzarote -podcastissa näyttelijän työstä.

Huomenna perjantaina ensi-iltansa saavassa Blade Runner 2049 -elokuvassa pienessä roolissa nähtävä näyttelijä Krista Kosonen, 34, vieraili Lauri Saarilehdon juontamassa Cafe Lanzarote -podcastissa.

– Minun mielestäni aina pitää miettiä mihin juttuun lähtee. Suomessa aika usein huomaa sellaisen, että pitäisi olla kauhean kiitollinen jokaisesta työstä, ihan kaikesta mitä vain tulee. Ja minusta siinä on jotain vähän semmoista, mitä en allekirjoita, Kosonen sanoo näyttelijän töistä Suomessa.

– Minun mielestäni siinä aina pitää miettiä, mikä siinä on se maailmankuva ja sanoma ja että mihin lähtee mukaan. Ja siis minähän olen tehnyt ihan "hömpänpömppää" ja tavallaan se, mihin on lähtenyt mukaan, on ollut se, että antaa ihmisille naurua. Että sekin on jo niin kuin yksi arvo sinänsä.

Kosonen puhuu haastattelussa myös hänen, ohjaaja Zaida Bergrothin ja näyttelijä Sonja Kuittisen matkasta Toronton kansainvälisille elokuvafestivaaleille. Bergrothin ohjaama ja Kososen sekä Kuittisen tähdittämä Miami-elokuva sai kansainvälisen ensi-iltansa tapahtumassa.

– Kyllä me oltiin aika lapsellisissa kickseissä, täytyy sanoa. Kyllä mä koen, että en ole menettänyt sellaista (intoa), että enemmänkin mä luulen että minun pitäisi välillä vähän dempata sitä. Kun näkyy vilaus jostain George Clooneysta, niin kyllä mä olen ihan että "tuolla on George Clooney!" Ei pysty niin kuin coolina ottamaan sitä vastaan, mikä on minusta ihan mahtavaa.

Blade Runner 2049 -elokuvassa muutaman lauseen suomea puhuva Kosonen kertoo arvostavansa elokuvantekoprosessissa ohjaajan rehellisyyttä.

– Minä en tykkää esimerkiksi sellaisesta työtavasta, missä kaikilla on yhtä paljon sananvaltaa. Olen työssäni aika sellainen, että minun mielestä siellä pitää olla se yksi henkilö, jolla on se lopullinen sananvalta kaikkeen. Ja se ei tarkoita, että se olisi joku diktaattori, mutta että siellä tavallaan on joku, joka päättää ja sanoo.

Miten Kosonen sitten saa itsestään parhaan suorituksen irti, jos hän ei luota esimerkiksi elokuvan ohjaajaan?

– No yleensä sitä ei mihinkään huippusuoritukseen sitten äidy. Vaikka tajuaisi jossain kohtaa sitä juttua, että tästä ei nyt välttämättä tule semmoinen mikä on minulle jotenkin sisällöllisesti se kaikista tärkein, Kosonen pohtii.

– Mutta jos sillä ohjaajalla on se intohimo, että nyt tehdään niin kuin jotenkin aivan ronskisti niin kuin paskaa, niin se on minusta paljon parempi kuin että tehdään tämä tästä, että saadaan palkka ja ehkä joku tulee katsomaan sitä ja sitten tehdään seuraava juttu. Semmonen niin kuin intohimoisesti paskan tekeminen on minusta paljon parempaa kuin semmosen miedon tekeminen.

---

Blade Runner 2049 saa ensi-iltansa Suomessa huomenna perjantaina 6. lokakuuta 2017.


Lue myös:

    Uusimmat