Kreml julkaisi syntymäpäiväkuvat: 67-vuotias Putin eräili Siperian taigalla – paidaton ratsastaja nähdään nyt sienestämässä täysissä pukimissa

Vladimir Putin eräili puolustusministerin kanssa Siperian taigalla 1:46
Video: Katso kuvat Putinin 67-vuotissyntymäpäivän kunniaksi tehdystä eräretkestä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin juhlisti syntymäpäiväänsä eräilemällä Siperian luonnossa puolustusministeri Sergei Shoigun kanssa, tiedottaa presidentin kanslia. 

Putinin ja Shoigun eräretkeen kuului sienestystä, automatka Siperian taigan läpi ja eväsretki nuotion äärellä. 

Retki toteutettiin Putinin 67-vuotissyntymäpäivän kunniaksi. Syntymäpäivää juhlitaan tänään, 7. lokakuuta, mutta retki toteutettiin jo aiemmin.

(Juttu jatkuu kuvien jälkeen.)

Lähes 20 vuotta Venäjää hallinnut presidentti on kuvattu valtakausiensa aikana monenlaisissa yhteyksissä.

Viralliset edustuskuvat presidentistä ovat olleet aiemmin hyvinkin mahtipontisia. Hänet on muun muassa kuvattu johtamassa kurkiauraa ja ratsastamassa ilman paitaa. Putin on kuitenkin myöntänyt osan kuvista lavastetuiksi vuonna 2012, kertoo Helsingin Sanomat

Nyt julkaistut kuvat ovat huomattavasti lämpimämpiä ja helpommin lähestyttäviä. 

BBC kirjoitti jo vuonna 2015, että Putin vaikuttaa yrittävän muuttaa imagoaan enemmän "tavikseksi", eli tavalliseksi ihmiseksi, joka ymmärtää kansaa ja sen elämäntyyliä. 

Politiikan kommentaattorit sanoivat silloin, että kyse on populistisesta yrityksestä vaikuttaa kansan mielikuvaan presidentistä ja vahvistaa hänen kannatustaan.

Kyselytulokset vaihtuivat parissa päivässä

Aikaisemmin tänä vuonna Venäjän valtiollinen kyselylaitos VTsIOM mittasi, että presidenttiin luottaa 31,7 prosenttia kansasta, mikä olisi huonoin tulos sitten vuoden 2006.

Muutamaa päivää myöhemmin mittauslaitos kuitenkin ilmoitti tuloksen olleen virheellinen. He perustelivat asiaa sillä, että kannatusmittauksessa kysymys oli ymmärrettävissä väärin.

Sen sijaan, että olisi kysytty luotettavia poliitikkoja, kyselijät vaihtoivat kysymyksen suoraan muotoon "luotatko Putiniin?". Sen jälkeen mittaustulos kasvoi 72,3 prosenttiin.

Näet lisää kuvia Venäjän presidentin ja puolustusministerin eräretkestä jutun alussa olevalta videolta.

Aikaisemmin Venäjän presidentin julkaisemista kuvista kertoi Helsingin Sanomat.

Venäjän presidentti Vladimir Putin vietti syntymäpäiväänsä eräretkellä sienestäen 0:46

Lue myös:

    Uusimmat