Kreikan pääministeri: Toukokuussa äänestetään – tuhoisa junaonnettomuus muutti aikataulun

Karmeat videokuvat näyttävät Kreikan junaturman tuhot 0:55
Videokuvat näyttävät Kreikan junaturman tuhot. Video on maaliskuun alusta.

Helmikuun tuhoisa junaonnettomuus muutti hallituksen vaalisuunnitelmia.

Kreikassa järjestetään parlamenttivaalit toukokuussa. Kreikan pääministeri Kyriakos Mitsotakis ilmoitti asiasta tiistaina paikallisen tv-kanavan Alphan haastattelussa.

Mitsotakisin hallitus on joutunut rajun arvostelun kohteeksi helmikuussa maassa tapahtuneen junaonnettomuuden vuoksi. Kreikan historian pahimmassa rautatieturmassa kuoli 57 ihmistä.

Kreikkalaismedian mukaan vaalit oli alkujaan tarkoitus pitää huhtikuussa, mutta junaonnettomuus sai hallituksen muuttamaan suunnitelmiaan.

Mitsotakisin konservatiivihallituksen toimikausi päättyy heinäkuun alussa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Onnettomuus johti mielenosoituksiin, liikenneministeri erosi

Vakava turma johti viikkoja kestäneisiin mielenosoituksiin hallitusta vastaan. Osa mielenosoituksista on äitynyt väkivaltaisiksi. Kreikan liikenneministeri erosi katastrofin jälkeen.

Onnettomuusjunassa oli paljon opiskelijoita, jotka olivat palaamassa takaisin opiskelupaikkakunnilleen pitkän viikonlopun jälkeen.

Turman aikana vuorossa ollut asemapäällikkö on tunnustanut antaneensa ohjeiden vastaisesti matkustaja- ja tavarajunan käyttää samoja kiskoja useiden kilometrien ajan. Asemapäällikköä ja kolmea muuta vastuullista vastaan on nostettu syytteet, ja heitä uhkaa enimmillään jopa elinkautinen vankeus.

Kreikan rautatiealan ammattiliitot olivat varoittaneet jo pitkän aikaa maan rautatieverkon tilanteesta. Liittojen mukaan vuosikymmenen rahoitusleikkausten vuoksi rautatieverkko oli rapistunut, alimiehitetty ja onnettomuusaltis.

Lue myös:

    Uusimmat