Köyhä valtio onnistui hukkaamaan lähes 300 edustusautoa – verorahoilla hankitut kärryt oli määrä huutokaupata huippukokouksen jälkeen

Satoja Maserateja tuhoutui tulipalossa Italiassa 0:41
Satoja Maserateja tuhoutui tulipalossa Italiassa.

Yhdenkin verorahoilla kustannetun auton hukkaaminen on valtiolle kiusallista, mutta jos kadoksiin päätyneitä autoja on lähes 300, on kansalla syytäkin olla vihainen.

Papua-Uuden-Guinean poliisi on joutunut mahdottomalta tuntuvan tehtävän eteen. Se nimittäin selvittää, mihin ovat kadonneet ne sadat edustusautot, jotka valtio oli hankkinut Aasian ja Tyynenmeren maiden talousjärjestön huippukokouksen vieraita varten.

Tilaisuus järjestettiin maan pääkaupungissa Port Moresbyssa viime marraskuussa. Arvovaltaiset vieraat saivat alleen muun muassa Maserati- ja Bentley-luksusautoja, jotka oli tuotu maahan vain ja ainoastaan tätä tarkoitusta varten. Autot oli tarkoitus huutokaupata huippukokouksen jälkeen.

Maan hallitus kuitenkin paljasti tämän viikon tiistaina, että autoja on edelleen hukassa käsittämättömät 284 kappaletta, vaikka Maseratit ja Bentleyt onkin saatu takaisin. Autot oli luovutettu vieraiden henkilökohtaiseen käyttöön kokouksen ajaksi.

Hallituksen edustaja Chris Hawkins kertoo, että monet kadoksissa olevista autoista eivät ole oikeasti kadoksissa, vaan ne ovat päätyneet hallituksen ja viranomaisten käyttöön, joten ne kyllä saadaan takaisin. Kunhan ensin selvitetään, mikä auto on missäkin ja kenelläkin.

Papua-Uuden-Guinean hallitus sai autohankinnasta runsaasti kritiikkiä, sillä samaan aikaan, kun ökyautoja rahdattiin maahan, taistelivat kansalaiset ja viranomaiset polioepidemian kanssa.

Lähde: Carscoops

Lue myös:

    Uusimmat