Kovista vatsakivuista kärsinyt nainen käännytettiin pois päivystyksestä antibioottien kera – toinen lääkäri diagnosoi syövän

3:25
Videolla kerrotaan, millainen ruoka sopii herkkävatsaiselle.

Brittinainen väittää, että lääkärit sivuuttivat hänen tuskalliset vatsakipunsa akuuttivastaanotolla. Hänen mukaansa toisen sairaalan lääkäri totesi, että kyseessä oli syöpä.

Iso-Britannian West Yorkista kotoisin oleva Joy Vivien Lee kertoo The Sun -sivustolle, että hänen lähetettiin kotiin Huddersfield Royal Infirmary -sairaalasta, jonne hän oli hakeutunut todella kovien vatsakipujen takia.

Joy Lee oli kuitenkin edelleen niin huolissaan, että hän soitti hätänumeroon muutama tunti sen jälkeen, kun oli palannut kotiin. Wakefieldissa sijaitsevan Pinderfields General Hospital -sairaalan lääkärit totesivatkin alustavasti, että hänellä saattaa olla syöpä.

Useita tunteja odotushuoneessa

Joy Lee vietiin ambulanssilla Huddersfieldin ensiapuyksikköön 14. tammikuuta. Hän kärsi tuskallisista vatsakivuista ja makasi tuskissaan odotushuoneen istuimilla useita tunteja.

Lopulta hän pääsi lääkärin pakeille. Perheenjäsenten mukaan lääkärillä ei kuitenkaan ollut perusteelliseen tutkimukseen tarvittavia työvälineitä. Joy sai antibiootteja ja hänet passitettiin kotiin.

Perheenjäsenten mukaan lääkärillä oli niin kova kiire, että hän jätti jopa kanyylin kiinni Joyn käsivarteen.

Luuli kuolevansa

Kotiin päästyään Joyhyn sattui niin paljon, että hän uskoi kuolevansa. Hän soitti uudelleen hätäkeskukseen.

Tällä kertaa Joy vietiin Pinderfields General Hospital -sairaalaan. Hän oli ollut siellä jo ennen joulua oireidensa takia, mutta lääkärit eivät olleet kiinnittäneet niihin mitään huomiota.

Nyt Pinderfieldsin lääkärit ovat kuitenkin tulleet siihen tulokseen, että naisella saattaa itse asiassa olla munasarjasyöpä. He pelkäävät, että se on levinnyt hänen luustoonsa.

Nainen kertoo The Sun -sivustolle, että kerroskuvauksessa hänen rintansa kohdalla näkyi musta varjo. Se on hänen mukaansa myös merkki syövästä.

”Vastaa laiminlyöntiä”

Joyn veli Mark Oldham-Fox kertoi The Examiner Live -sivustolle, että hänen mielestään Huddersfieldin lääkärikäynti oli epäinhimillinen. Hänen mukaansa kyse oli vakavasta laiminlyönnistä.

– Hän oli laihtunut 12 kiloa lokakuun lopusta eikä ole pystynyt syömään, kertoo mielenterveyshoitajana työskentelevä Mark.

– Hän on kärsinyt vatsan ja alaselän kivuista ja turvotuksesta. Omien sanojensa mukaan hän on näyttänyt siltä kuin olisi yhdeksännellä kuulla raskaana.

Markin mielestä normaalisti painotus olisi kivun lievityksessä. Hänen mukaansa näin ei tehty Huddersfieldsissa.

– Jos hänet tutkittiin ennen kuin hänet päästettiin lähtemään, missä oli se henkilö, joka sanoi, että häntä pitäisi tutkia enemmän. Tätä minä ihmettelen, veli kertoo.

Markin mukaan siskon kivut olivat niin kovat, että hän ei voinut istua. Niinpä hän joutui makaamaan odotustilan tuoleilla.

– En tajua, miten kuinka kukaan lääkäri voi päästää hänet menemään tutkimatta häntä tarkemmin. Olen todella järkyttynyt. En yksinkertaisesti pysty hyväksymään sitä, että tämä olisi kunnollista hoitoa 2000-luvulla, Mark sanoo.

Valitus ja sisäinen tutkinta

Perhe teki valituksen ja sairaala puolestaan on järjestänyt tapauksesta sisäisen tutkinnan.

The Sun -sivusto tavoitti Calderdale and Huddersfield NHS -rahoitussäätiön edustajan kommentoimaan tapausta.

– Tämä on selkeästi ollut hyvin rasittava kokemus neiti Leelle. Olemme erittäin pahoillamme hänen kokemuksensa ja diagnoosinsa vuoksi. Olemme olleet yhteyksissä perheeseen tällä viikolla ja tutkimme esiin nousseet huolet perusteellisesti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja