Mainos

Kouvolan kaupunginjohtaja UPM:n lopetusuutisesta: Tähän nyt on totuttu

Metsäyhtiö UPM:n rajut saneerausuutiset ovat kova isku Kouvolan kaupungille. Yhtiö aikoo sulkea Kouvolassa sijaitsevan Myllykosken tehtaan tämän vuoden loppuun mennessä.

–Iso ja ikävä päätös Kouvolan kannalta. Toki tähän on nyt tässä kaupungissa totuttu, että näitä tehtaita on mennyt useampia, Kouvolan kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki toteaa.

Lamminmäen mukaan tehtaan sulkeminen koskettaa noin kuuttasataa tehtaan palveluksessa tai alihankkijan palveluksessa tehtaan alueella työskentelevää henkilöä. Välilliset vaikutukset ulottuvat pariintuhanteen henkilöön. Kaupungin taloudelle sulkeminen onkin iso isku.

–On arvioitu, että nykyisin työntekijät maksavat kunnallisveroja noin kuuden miljoonan verran. Ja välilliset, ostovoiman kautta aluetalouteen tulevat vaikutukset ovat varmaan noin 20 miljoonan tasolla.

Alueella on jo käynnistetty uusien työpaikkojen ja uuden yritystoiminnan kehittäminen. Lamminmäki myöntää kuitenkin suoraan, että tilanne näyttää silti huonolta.

–Missään nimessä nämä toimenpiteet, joita on nyt käynnistetty, eivät tule korvaamaan niitä menetyksiä, mitä nämä irtisanomiset aiheuttavat, hän harmnittelee.

– Tällä hetkellä erityinen huolenaihe on taloudellinen tilanne, joka ei näytä rohkaisevan yrityksiä investointeihin.

Lamminmäen mukaan lisäapu valtiolta olisikin tarpeen.

– Alueelta on mennyt tuhansia teollisuuden työpaikkoja, kun laskee kaiken kaikkiaan sitä, mitä Kouvolan alueella on Voikkaan tilanteesta lähtien tapahtunut. Toki toivoisi, että hallitus omalta osaltaan miettisi tätä toimenpidearsenaalia, että se olisi nykyistä monipuolisempi ja laajempi. Keinot, jotka ovat olleet tähän asti käytettävissä, eivät ehkä enää tämän päivän tarpeisiin vastaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.