Mainos

Katainen: Myllykoskelle pyritään löytämään uusia työpaikkoja

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) sanoo, että Myllykoskelle pyritään löytämään uutta yritystoimintaa ja uusia työpaikkoja poistuvien tilalle.

Kataisen mukaan hallituksella on sikäli hyvät valmiudet toimia, että alue kuuluu jo nyt äkillisen rakennemuutoksen tukien piiriin.

–Jos jotakin positiivista hakee tästä tilanteesta, niin meillä Suomessa on viime vuosien aikana kehittynyt erittäin hyvä osaaminen äkillisien rakennemuutosten hoitamisessa. Tämmöisiä positiivisia esimerkkejä on esimerkiksi Kajaanista, missä UPM:n tehtaan lakkautumisen jälkeen on syntynyt lukuisa määrä uusia työpaikkoja, samoin Kemijärvellä. Se painopiste on uusien työpaikkojen löytämisessä, Katainen sanoo.

Kataisen mukaan uusia mahdollisuuksia etsitään nyt UPM:n ja muiden alueellisten toimijoiden kanssa. Uusia työpaikkoja voisi löytyä puualalta.

Hallituksen avainministerit käsittelivät asiaa pääministerin johdolla heti Myllykosken tehtaan sulkemisuutisen jälkeen.

Työ- ja elinkeinoministeriö selvittää pikavauhtia mahdollisuudet laajentaa puurakentamista Suomessa ja käynnistää uutta yritystoimintaa.

Työministeri Lauri Ihalainen (sd) lähtee vierailemaan Myllykoskelle jo tänä iltana. Ihalainen tapaa tehtaan henkilöstöä ja paikallisten toimijoiden edustajia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.