Kouvolalainen sipulikeitto ja valkosipulikrutongit: Lukijoiden suosikkireseptit!

Kouvolalainen sipulikeitto on kouvolalaisen Jannen käsialaa. Fiskars kitchen garden -kilpailussa pyysimme lukijoita paljastamaan parhaat reseptinsä.

Kouvolalainen Janne lähetti Yrttikeittiön lokakuun kilpailuun kouvolalaisen sipulikeiton reseptin, joka kruunataan valkosipulikrutongeilla.

Kouvolalainen sipulikeitto

500g Kotimaista sipulia
2 rkl Rypsiöljyä
2 kpl Lihaliemikuutioita
8 dl Vettä
3 rkl Ohrakasta
Hieman tuoretta timjamia (tai kuivattua)
2 dl laktoositonta 15% ruokakermaa
1/2 tl suolaa tai maun mukaan
1/4 tl mustapippuria jauhettuna

1. Kuori ja leikkaa sipulit renkaiksi.

2. Kuullota sipulirenkaat laajapohjaisessa kasarissa tai kattilassa rypsiöljyssä

3. Lisää vesi ja lihaliemikuutiot. Hauduta ilman kantta puoli tuntia.

4. Liuota Ohrakas tilkkaan kylmää vettä ja lisää keittoon.

5. Lisää joukkoon ruokakerma ja anna hautua vielä viisi minuuttia.

6. Lisää joukkoon timjami ja mausta vielä mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Krutongit:

6 viipaletta kauravuokaleipää
3 rkl rypsiöljyä
2 kpl valkosipulin kynsiä

1. Murskaa valkosipulinkynsi öljyn sekaan ja sekoita.

2. Leikkaa kauraleipä joko kuutioiksi tai puikoiksi.

3. Laita leivän palaset leivinpaperille uunipellille ja sivele valkosipuliöljy sudilla niiden pintaan.

4. Ruskista uunissa (200 astetta) kunnes krutongit ovat saaneet kauniin värin (n. 5-10 minuuttia)

Laita krutongit keittoannoksen päälle vasta juuri ennen tarjoilua.

Lue myös:

    Uusimmat