Kouri lähetyksessä: Iäkkäiden syytä varoa tulehduskipulääkkeitä

Fysiatri, Kuntoutus Orton Oy:n Kipupoliklinikan ylilääkäri Jukka Pekka Kouri puhui Studio55.fi-lähetyksessä eri tyyppisistä kivuista ja niiden hoidosta.

Jukka Pekka Kouri kertoi ohjelmassa mielipiteensä myös tulehduskipulääkkeistä, joiden hyödyistä ja haitoista on viime vuosina keskusteltu paljon.

Tulehduskipulääkkeitä käytetään ensisijaisesti kudosvauriokipujen, kuten nivelrikon ja nivelreuman, hoitoon, Kouri totesi.

Hän muistutti, että tulehduskipulääkkeet ovat nykypäivää, vaikka niiden ympärillä onkin käyty jonkin verran negatiivissävytteistä keskustelua. Lisäksi on olemassa lääkkeitä, jotka eivät rasita vatsaa.

Iäkkäillä sydänriski

Kouri kuitenkin korosti lähetyksessä, että iäkkäiden ihmisten pitää varoa tulehduskipulääkkeiden runsasta ja jatkuvaa käyttöä muun muassa vatsahaavariskin vuoksi.

− Esimerkiksi 80-vuotiaalla ihmisellä on tietty sydänriski olemassa. Ja jos on munuaissairaus, on riski olemassa, Kouri totesi ohjelmassa.

− 15−20 vuotta sitten luultiin, että tulehduskipulääkkeet olisivat kiltimpiä. Ne ovat tärkeitä ja tehokkaita lääkkeitä. Nivelrikkokivuissa ne ovat välttämättömiäkin lääkkeitä, mutta ne eivät ole aivan niin kilttejä kuin luultiin, hän muistutti.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä muuta Jukka Pekka Kouri kertoi kivusta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja