Kotkaniemestä tulee NHL-historian ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt pelaaja

NHL-erikoislähetys: Valtavat odotukset huimaan suomalaiskauteen 1:03:30

Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemestä tulee ensi yönä NHL-historian ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt pelaaja.

Porissa ei pelätty Y2K-virusta tai maailmanloppua, kun Kotkaniemi sai alkunsa juuri ennen vuosituhannen vaihdetta. Pikakelausta eteenpäin ja olemme tilanteessa, että uusi vuosituhat näkyy ensimmäistä kertaa myös NHL:n pelaajaluetteloissa. Montreal Canadiens käytti viime kesän ensimmäisen kierroksen varausvuoronsa Kotkaniemeen, joka vakuutti harjoitusleirillä seurajohdon ja lunasti paikkansa kirkkaissa valoissa.

Nyt hänestä tulee NHL:n ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt pelaaja, millenium-hyökkääjä. Saavutus pitää kutinsa myös silloin, kun lasketaan mukaan Pohjois-Amerikan muut suurimmat ammattilaissarjat (amerikkalaisen jalkapallon NFL, koripallon NBA ja baseballin MLB).

Kotkaniemi saa kiittää myös otteluohjelmaa saavutuksestaan, sillä Montreal pelaa Toronton vieraana koko kauden ensimmäisessä ottelussa. Muussa tapauksessa joku muu olisi saattanut ennättää edelle. Kotkaniemen lisäksi NHL:ssä aloittaa heti kauden alussa kolme muutakin vuonna 2000 syntynyttä pelaajaa: Buffalon Rasmus Dahlin, Arizonan Barrett Hayton ja Carolinan Andrei Svetshnikov.

Toronton ja Montrealin välinen ottelu pelataan ensi yönä kello 2.00 Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat