Mainos

Koti Ullanlinnassa

Tämä koti sijaitsee Helsingissä Ullanlinnassa. Asukkaiden mielestä sijainti on kodin parhaita puolia. Jääkärinkatu risteää Korkeavuorenkadun juuri parhaassa paikassa, jossa ovat parhaat kaupat ja ravintolat.

Sijainnin lisäksi nautinnollista on se, että talo on yhtä aikaa vanha ja uusi. Alunperin GW Sohlbergin tuotantolaitokseksi rakennettu ja myöhemmin toimistoiksi muutettu talo elää kolmatta elämäänsä kun siihen tehtiin asuntoja. Vanhan rakennuksen myötä huoneet ovat korkeat, seinät ovat paksut ja ikkunanlaudat leveät.

Sushia ja muita herkkuja

Perheen kaikki kolme jäsentä nauttivat ruoanlaitosta. Jos perheen 11-vuotiaalta pojalta kysyttäisiin, ruokalistalla olisi aina sushia, mutta muitakin herkkuja tehdään.

Keittiön taso on pitkä ja sen graniittinen pinta on emännän erityinen ilonaihe helppoutensa ja käytännöllisyytensä takia. Liitutaulu keittiön seinällä näyttää kolmiulotteiselta. Se on toteutettu suoraan seinään sablonin avulla.

Perheellä oli sisustamisessa apuna ammattilainen, sisustussuunnittelija Anu Leinonen, joka osasi jalostaa asukkaiden ideat yhteensopivaksi kokonaisuudeksi.

Kaanin kaunis ruokapöytä ja tuolit ovat mukavasti avonaisen keittiön läheisyydessä, niin ettei ruoanlaittajan tarvitse olla keittiössä yksin, vaan voi nauttia usein kestittävien vieraiden seurasta.

Samettia ja maitokahvia

Makuuhuoneessa vuode on pääosassa. Päiväpeitto on pehmeää leveävakoista samettia. Myös mustien tyynyjen keskiosa on samettinen. Seinän pehmeä maitokahvin väri löytyy päiväpeiton raidoista ja tekee huoneeseen harkitun sisustuksen tunnun. Sängyn päätynä on koko seinän levyinen amerikkalaistyylinen paneeli, johon on myös kiinnitetty lukulamput.

Valokuvasuurennos on painettu kankaalle ja pingotettu puukehyksiin. Kolmen kuvan kooste muistuttaa tehdystä lomamatkasta Koh Samuille. Idea on hauska. Reunoissa on omat varpaat ja keskellä ne aurinkotuolit joissa auringosta nautittiin ja varpaita kuvattiin.

Gekkoja Intiasta

Pojan huoneen seinällä on kaksi gekkoa. Ne valokuvattiin Intiassa seinällä juoksentelemassa ja kotona kuva sitten suurennettiin ja Merja Malinen maalasi ne koristamaan seinää. Paras kaluste on Fatboy the original -tuoli, joka usein siirretään olohuoneen puolelle kun on tv:n katselun aika.

Olohuoneen lämminsävyinen sohva ja matto myötäilevät ruokapöydän väriä. Seinällä on Tiina Kivisen tekemä taulu. Sen paikka on mainio, sillä ikkunan vieressä se ikään kuin avaa toisen näkymän ulos.

Lämpimien sävyjen olohuoneesta pilkottaa jo eteisen graafinen mustavalkoien tapetti ja dramaattinen peili. Seuraava ostos lienee suuri kello eteiseen. Se on jo löytynyt lähikaupasta, mutta aika kuluu liian nopeasti ja kauppa on jo iltaisin kiinni, kun tullaan töistä kotiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.