Koskelan murhasta syytetyt nuoret olivat lapsina uhrin vanhemmilla hoidossa – asuvat yhä uhrin isän naapurustossa

Koskelan henkirikoksessa kuolleen pojan omaiset vaativat murhasta syytettyjä poikia tuomittavaksi lain sallimiin maksimirangaistuksiin. Näiden mukaan teossa ei ollut mitään lieventäviä seikkoja, joita tuomiossa tulisi huomioida.

Oikeudelle toimitetuissa vaatimuksissa syytettyjen toimintaa kuvaillaan suunnitelmalliseksi ja siinä luonnehditaan hyväksikäytetyn uhrin hyväntahtoisuutta, haluttomuutta tai kyvyttömyyttä puolustautua sekä "ilmeisen perusteettomaksi osoittautuneita ystävyyssuhteita".

 – Toiminta on ollut pitkäkestoista ja osoittanut täydellistä välinpitämättömyyttä ja julmuutta. Kyse on ollut totaalisesta inhimillisyyden puutteesta, näiden avustajan kirjoittamassa vaatimuksessa kerrotaan.

Vanhemmat tunsivat syytettyjä lapsuudesta asti

Jos mahdollista, entistä raskaampaa tapauksesta tekee se, että kaksi tekijöistä on uhrin vanhemmille tuttuja.

– Lapsuusajan leikkikaverit, jotka ovat olleet useita kertoja leikkimässä uhrin kotona ja olleet muun muassa uhrin vanhempien hoidettavina, ovat täysin kylmäverisesti murhanneet äärimmäistä julmuutta osoittaen "ystävänsä", vaatimuksessa kirjoitetaan.

Tilannetta pahentaa entisestään, että uhrin isä asuu samoilla kulmilla näiden kahden uhrin lapsuudenystävän kanssa.

– Kummankin vanhemman elämä on suistunut raiteiltaan, murhattu poika on heidän ainoa lapsensa, vaatimuksessa painotetaan.

Kolmelle nuorelle vaaditaan tuomiota murhasta joulukuussa Helsinkin Koskelassa. Kolmikko kiistää syytteen.

Lue myös:

    Uusimmat