Korvaajaksi hälytetty F1-debytantti säkenöi Monzassa, uneton yö siivitti uran ensimmäisille MM-pisteille – "Ehkä se auttoi minua"

Max Verstappen ajoi Italian GP:n voittoon.

Yksi Italian kisaviikonlopun suurimmista onnistujista oli F1-sarjassa pikahälytyksen myötä debytoinut Nyck de Vries.

27-vuotias de Vries sai lauantaina pikakomennuksen Williamsin rattiin, kun Alex Albon joutui terveyssyistä sivuun. Formula E-sarjassa kovaa jälkeä tehnyt de Vries ei pikaisesta kisakutsusta hätkähtänyt, vaan näytti heti kyntensä F1-sarjassa.

De Vries väläytti osaamistaan jo heti aika-ajoissa, kun hän oli 13:s. Muiden kuskien rangaistusten myötä hollantilaiskuski pääsi starttaamaan kisaan kahdeksannesta lähtöruudusta. F1-debyytin tuoma innostus vei jopa de Vriesin yöunet.

– Ei minulla ole ollut kauheasti aikaa miettiä mitään, sillä kaikki on tapahtunut niin nopeasti. Nukuin todella huonosti, kun olin niin innoissani. En uskaltanut katsoa unenseurantatilastojani, koska olin koko yön hereillä. Mutta ehkä se auttoi minua, de Vries kertoo Motorsport.comin mukaan.

Myös kilpailu sujui de Vriesilta upeasti. 27-vuotias debytantti toi menopelinsä ruutulipulle yhdeksäntenä, mikä toi de Vriesille myös uran ensimmäiset kaksi MM-pistettä.

– Lähtöni ei ollut erinomainen, mutta tarpeeksi hyvä pitääkseni sijoitukseni. Se oli tärkeää rytmiin pääsemisen kannalta. Olin todella iloinen taktiikastamme. Ja vauhti oli oikeasti todella hyvää. Auto tuntui erinomaiselta.

– Tiedän, että saimme hieman apua lähtöruuturangaistusten ja muiden myötä, mutta kukaan ei ota noita pisteitä meiltä pois, de Vries myhäilee.

Lue myös:

    Uusimmat