Koronaviruspandemia on ajanut SM-liigaseurat ahdinkoon, ministeri Annika Saarikko avaa urheilun tukimahdollisuuksia – "Se ei ole yksinkertaista"

3:13
Videolla ministeri Annika Saarikon kommentteja urheilun tukemisesta.

Maailmalla riehuva koronaviruspandemia on aiheuttanut suuria haasteita SM-liigaseuroille. Suomen tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko kertoo, ettei opetus- ja kulttuuriministeriö voi tällä hetkellä valmistella tukipaketteja urheiluseuroille.

Koronaviruspandemia on pistänyt koko maailman sekaisin, eikä urheilukaan ole välttynyt kolhuilta. Varsinkin SM-liigaseurat ovat olleet kovilla kevään ja syksyn aikana, koska pandemia on tyrehdyttänyt suuresti seurojen tulovirtoja.

Seurat tekivät jo keväällä suuria sopeuttamistoimia, jotta talous kestäisi vaikean ajanjakson yli. Aiemmin tällä viikolla JYP joutui käynnistämään jo toiset yt-neuvottelunsa pandemian aikana kehnojen yleisömäärien vuoksi.

Suomen hallitus on tukenut suomalaista urheilua noin 20 miljoonan edestä. Viimeisimmät rahat tuosta potista ovat Saarikon mukaan vasta menossa jakoon. Opetus- ja kulttuuriministeriö ei voi kuitenkaan taata SM-liigaseuroille tukea EU:n säädöksien vuoksi.

– Suoranaista erityistä tukea suomalaisille jääkiekkojoukkueille ei oma ministeriöni voi tällä hetkellä valitettavasti valmistella näistä säädöksistä johtuen. Tämänkaltaisten toimijoiden tukeminen ei ole ihan yksinkertaista, Saarikko toteaa MTV Uutiset Livessä.

Saarikon käsityksen mukaan seurat ovat hakeneet tukea työ- ja elinkeinoministeriöstä ja Business Finlandilta.

– Jos oikein olen ymmärtänyt, he ovat hakeneet tukea työ ja elinkeinoministeriöstä. Urheilusta ja liikunnasta vastaavana ministerinä opetus- ja kulttuuripuolelta on vaikea kohdistaa tukia tämän kaltaiselle ammattilaistoiminnalle. Siksi on hyvä, että he ovat kuulemani mukaan hakeneet Business Finlandilta. Se on oikea osoite, Saarikko kertoo.

Saarikko toivoo, että suomalaiset urheilualan toimijat kestävät koronaviruksen luomat haasteet.

– Tietenkin toivomme, että kaikki suomalaiset tärkeät toimijat myös huippu-urheilussa selviävät koronan yli. Sen eteen teemme kaikkemme, mikä on mahdollista, mutta tukiviidakko ei ole ihan yksinkertainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja