Koronatoimien vaikutukset näkyvät myös makuuhuoneessa: "Olen niin poikki oltuani pitkän päivän yksin lasten kanssa – en jaksa mitään, vaikka mies haluaisi"

5:17
Seksuaaliterapeutti Tiina Vilponen Sexposta kertoo vinkit poikkeusaikaan!

Ihmisten sulkeutuminen koteihinsa ja taloudelliset huolet ovat vaikuttaneet jonkin verran suomalaisten seksihaluihin. Asia käy ilmi Huippukiva.fi:n Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä.  

Lähes viidesosa kyselyyn vastanneista 35–49-vuotiaista parisuhteessa olevista kertoi seksin vähentyneen koronaviruksen myötä. Kaikkiaan jopa 13 prosenttia vastanneista, jotka elävät parisuhteessa, katsoi seksin harrastamisen jääneen vähemmälle. 

Lapsiperheissä ongelmaksi mainittiin yhteisen ajan puute kumppanin kanssa ja sopivan hetken löytäminen seksin harrastamiselle. 

– Olen niin poikki pitkän päivän jälkeen yksin lasten kanssa, etten jaksa mitään, vaikka mies haluaisi, eräs vastaaja toteaa kyselyssä.  

Seksuaaliterapeutti Tiina Vilponen Sexpo-säätiöstä pitää kriisitilanteessa tärkeänä, etteivät ihmiset syyllistäisi itseään. 

– Nyt ei kannata tuntea syyllisyyttä omista tunteistaan. Toivon, että ihmiset keräisivät voimia ja lepäisivät, niin jaksaa sitten arkea ja sitä seksiäkin paremmin.  

Pienet hetket auttavat jaksamaan

Vilponen neuvookin ihmisiä tarttumaan pieniin hetkiin, katseisiin tai vaikka seksiviestien lähettämiseen, jotta eroottinen vireystila ei sammuisi arjessa. 

Myös sinkut ovat Vilposen mukaan keksineet, miten voi helpottaa yksinäisyyden ja läheisyyden kaipuuta. 

– Ihmiset ovat löytäneet varsin luovia ratkaisuja esimerkiksi nettipornon, virtuaaliseksin, fantasioinnin ja sooloseksin, mitkä ovat hyvinvoinnin lähteitä, seksuaaliterapeutti luettelee. 

Taloustutkimuksen tekemässä tutkimuksessa kävi ilmi, että 56 prosenttia vastaajista on kuitenkin tyytyväisiä seksielämäänsä. Osa jopa kertoi innostuneen lakanoiden välissä. 

– Olemme harrastaneet huomattavasti enemmän seksiä, joka laadullisesti kyllä parasta ikinä. Se on tällä hetkellä päivittäistä ja useaan kertaan, kyselyyn tullut vastaus paljastaa. 

Huippukiva.fi:n Taloustutkimuksella teettämään kyselyyn vastasi 1264 henkilöä. Tutkimus toteutettiin 30.–31. maaliskuuta. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja