Koronarokotukset aloitetaan tänään myös Tampereella, Turussa, Oulussa ja Kuopiossa – ensimmäisellä erällä rokotetaan lähes viisi tuhatta ihmistä

1:41
Kesällä kaikki halukkaat rokotettu? Ylilääkäri tiivistää MTV Uutiset Liven lähetyksessä: Näin elämä muuttuu rokotteen jälkeen

Pirkanmaan, Varsinais-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan sekä Pohjois-Savon sairaanhoitopiireissä aloitetaan tänään koronarokotukset. 

Tampereella rokotukset annetaan ensin teho-osaston henkilökunnalle. Turun, Oulun ja Kuopion yliopistollisissa sairaaloissa rokotukset annetaan ensimmäisenä koronapotilaita hoitavalle henkilöstölle.

Eilen ensimmäiset rokotteet pistettiin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin työntekijöille. Eilen rokotettiin henkilökuntaa, jotka hoitavat koronapotilaita teho-osastoilla ja vuodeosastoilla. Lisäksi rokotettiin henkilökuntaa, joka työskentelee päivystyksessä, jossa kohdataan koronaepäilyjä.

Ensimmäisellä erällä rokotetaan lähes viisi tuhatta ihmistä

Ensimmäinen erä Pfizerin ja Biontechin kehittämiä Comirnaty-koronarokotteita saapui Suomeen lauantaina. Niitä toimitettiin yhteensä 9  750 annosta, mikä riittää 4  875 ihmisen rokottamiseen. Ensimmäisen rokotteen jälkeen pitää ottaa vielä niin sanottu vahvistusrokote.

Rokotteet jaetaan Suomen viidelle sairaanhoidon erityisvastuualueelle ja niiden yliopistosairaaloille. Yliopistosairaaloita on Helsingissä, Turussa, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa.

Rokotteet jaetaan alueille niiden koon mukaan, ja eniten niitä jäi Helsinkiin.

Tämänhetkinen tieto: suojaa myös uudelta muunnokselta

Rokote suojaa erittäin hyvin koronaviruksen aiheuttamalta covid-19-taudilta. Vielä ei ole varmuutta siitä, kuinka hyvin se suojaa tartunnan levittämiseltä ja saamiselta. Tämänhetkisen tiedon mukaan Suomeen saatu rokote tehoaa myös hiljattain havaittuun koronaviruksen uuteen muunnokseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja