Koronamyllyssä pyörinyttä Tapparan Jukka Rautakorpea kaivelee yksi ottelu – lupaa muutoksia: "Se jätti sellaisen sopivan jossittelun"

4:55
C Moren liigastudio käsitteli Tapparan kautta – "Ailahteleva, sekava..."

Tapparan suunnittelupöydällä päättynyt kausi nimettiin jo etukäteen poikkeuskaudeksi. Urheilujohtaja Jukka Rautakorven mukaan seura oli vakuuttunut pystyvänsä taistelemaan Suomen mestaruudesta. Odotettuja ja odottamattomia vastuksia kerääntyi tielle kuitenkin liikaa.  

Tamperelaiset sijoittuivat vaiherikkaassa runkosarjassa neljänneksi. Lähtöasetelmat eivät olleet tutut ja stabiilit. 

– Meillä oli tietyllä tavalla uusi joukkue: valmennustiimi oli uusi ja vaihtuvuutta oli nimenomaan profiilipelaajissa. Voisi sanoa, että kasvamisemme kauden aikana ailahteli jonkin verran. Tammi-helmikuun tuntumassa saavutimme mielestäni taas oikein hyvän tason, jolloin meillä oli joukkue terveenä ja pystyimme pelaamaan useiden viikkojen ajan laadukkaasti, Rautakorpi perkaa MTV Urheilulle. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Sitten tuli Ruotsin Euro Hockey Tour -turnaus ja koronarypäs. Tapparan rivit harventuivat kovalla kädellä ja sivuun putosivat ykköspuolustaja Valtteri Kemiläinen, maalivahti Dominic Hrachovina, sekä tshekit Jiri Smejkal ja Michal Moravcík.

– Ihan samaan kohtaan meille osuivat vielä Jukka Peltolan ja Anton Levtchin loukkaantumiset. Se vei meiltä selvästi terää. Saimme kuitenkin runkosarjalle hyvän lopun ja puolivälieräsarjassa pelaajista välittyi tietynlaista nälkää ja kiimaa, Rautakorpi viittaa 3-1-voittoon päättyneeseen ottelusarjaan KalPaa vastaan.

SM-liigan vahvimman joukkueen käsittelyssä tie nousi pystyyn. Lukko eteni loppuotteluihin voitoin 3-1, mutta Tapparan hylätty maali sarjan neljännessä ottelussa kaivelee Rautakorpea yhä.

– Lukkoa vastaan vastus koveni. Se täytyy sanoa rehellisesti. Lukko on todella vahva joukkue, joka löi meidät äärimmilleen suoritustasossa. Sarjan alussa pystyimmekin vastaamaan haasteeseen. Häviäjälle jää aina se pieni jossittelu. Nyt se jäi meille siitä yhdestä hylätystä maalista. Se on isossa kuvassa pieni asia, mutta pudotuspelisarjoissa fyysinen ja henkinen voima tulee hyvin pienistä asioista.

– Maalien merkitys noissa otteluissa on ihan älytön. Se jätti sellaisen sopivan jossittelun – varsinkin kun kyseinen tilanne kulki useiden Liigan instanssien läpi ja ratkaisu on myönnetty vääräksi. Mutta ei jossitella sitä liikaa, meidän on yhä nähtävä se iso kuva. Hävisimme kuitenkin paremmalle joukkueelle, Rautakorpi pohti.

Juttu jatkuu videon alla. 

4:40
Katso kaikki pronssiottelun osumat! Tappara kärsi murskaavan 1-7-tappion HIFK:lle.

Tapparan pelillinen dna on tuttua suomalaisen jääkiekon seuraajille. Viisikon jäsenet tuntevat roolinsa kirurgisen tarkasti. Tiedetään, milloin edetään nopeasti ja milloin hitaasti. Puolustusalueen puolustuspeli on ollut pitkään maan säntillisinstä.

Vaikka kaikki nämä piirteet löytyvät aina jossain määrin jokaisen voittavan joukkueen manuaalista, Tappara on ollut pelikirjan toteuttamisessa priimus.

Kestävätkö kaikki periaatteet yhä tämän päivän jääkiekon vaatimukset? Onko Tapparan päivitettävä tapaansa ajatella jääkiekosta? Muutoksia on Rautakorven mukaan luvassa, mutta niiden sisällön hän haluaa jättää vielä salaisuudeksi.

– Niitä päätöksiä on tehty paljon jo kauden aikana. Tulemme ehdottomasti tekemään päivityksiä, ja meidän tiedossamme on asiat, joihin tulemme puuttumaan. Niiden asioiden kanssa julkisuuteen tuleminen on ajankohtaista kuitenkin vasta muutaman viikon päästä. Meidän on kuitenkin selkeästi kehityttävä esimerkiksi siinä, että kestämme paremmin tällaisia loukkaantumisia ja aallonpohjia.

Koronaan liittyi sairastumisten lisäksi muutakin negatiivista. Rautakorpi ja Tappara olivat maaliskuussa julkisen kritiikin keskellä urheilujohtajan rikottua viranomaisten koronaturvallisuusohjeita. Rautakorpi päästi kaksi koronaan sairastunutta A-junioria harjoittelemaan jäälle omatoimisesti. 

– Tuloksiin sillä ei ollut vaikutusta. Siitähän meillä oikeastaan lähti hyvä jakso liikkeelle, mutta kuten olen sanonut julkisuuteen ja anteeksipyytänyt, siinä tehtiin iso virhe ja otan siitä yhä täyden vastuun. Siitä asiasta on kuitenkin puhuttu nyt riittävästi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja