Koronaan sairastunut prinssi Charles rikkoi hiljaisuuden – julkaisi koskettavan videon

3:38
Prinssi Charles täytti 70 vuotta viime vuonna

Prinssi Charlesin, 71, kertoo Twitterissä koronavirustartunnastaan. 

Kunigatar Elisabetin vanhimman pojan prinssi Charlesin uutisoitiin viime viikolla saaneen koronavirustartunnan. Maanantaina 30. maaliskuuta 71-vuotiaan kruununprinssin tiedottaja kertoi Charlesin päässeen pois eristyksestä seitsemän päivän jälkeen ja voivan hyvin.

Keskiviikkona 1.huhtikuuta kuninkaallisen viralliselle Twitter-tilille ilmestyi video, jossa prinssi kuvaili kokemuksiaan. Hän kertoi sairastaneensa taudin lievänä, jonka myötä hänellä on nyt kokemusta siitä, miltä taudin sairastaminen tuntuu.

– Kuten tiedämme. Tämä on outo ja turhauttava kokemus, kun kavereiden ja perheenjäsenten läsnäolo ei ole enää mahdollista. Ja elämän normaalit rakenteet ovat yllättäen poistettu, Charles kertoo videolla.

Prinssi Charles kertoo videolla ajattelevansa vaimonsa herttuatar Camillan kanssa kaikkia, jotka ovat menettäneet rakkaimpansa ja kärsivät tästä eniten.

– Vaimoni ja minun sydämeni menevät myös kaikille vanhemmille ihmisille, jotka kokevat suuria vaikeuksia tämän myötä.

71-vuotias prinssi haluaa muistuttaa, että virus koskettaa kaikkia.  Hän pitää tärkeänä, että vapaaehtoiset, naapurit ja tuttavat auttavat niitä, jotka sitä tarvitsevat selvitäkseen arjessa.

Lopuksi hän vielä kertoo, miten kovaan kuormitukseen kriisin keskellä kamppailevat lääkärit ja hoitajat joutuvat.

– Ajatuksemme ja rukouksemme ovat näiden mahtavien ihmisten keskellä, joiden taidot ja työmoraali ja potilaiden hoito, tekevät meidät niin ylpeäksi.

Lopuksi prinssi vielä kiittää kaikkia kaupanalan työntekijöitä, jotka auttavat kriisin keskellä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja