Prinssi Charlesista ensimmäinen vilaus koronavirustartunnan jälkeen – viettää eristystään Skotlannissa

Prinssi Charles täyttää 70 vuotta 3:38
Prinssi Charles täytti 70 vuotta viime vuonna

Prinssi Charles esiintyi lyhyesti Clarence Housen julkaisemalla videolla ensimmäistä kertaa koronavirusdiagnoosinsa jälkeen.

Keskiviikkona 25. maaliskuuta uutisoitiin, että Ison-Britannian tulevalla kuninkaalla prinssi Charlesilla, 71, on koronavirus. Tuolloin tiedotettiin, että prinssi on toistaiseksi ollut hyvävointinen. Charlesin vaimo herttuatar Camilla, 72, oli saanut testistä negatiivisen tuloksen. 

Torstaina 26. maaliskuuta Charlesista saatiin vilaus ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun prinssin koronavirustartunnasta tiedotettiin. Charles nähtiin osana Clarence Housen Instagram-tilin Story-osioon julkaistua videota, jolla Charles ja Camilla osallistuivat Isossa-Britanniassa sosiaalisessa mediassa vilkkaasti leviävään Clap for our Carers -kampanjaan, jolla osoitetaan tukea brittiläisen kansallisen terveydenhuollon ammattilaisille kriisin keskellä. 

Charles liitty taputtajien joukkoon Skotlannin Birkhallista, jossa sijaitsevassa kodissaan prinssi eristyksessä. Charlesin vaimo Camilla on eristyksessä samassa asunnossa, mutta eri puolella sitä, sillä hänellä ei ole todettu koronavirustartuntaa. Camilla nähtiin niin ikään videolla, jossa hän taputti itse avoimen ikkunan takaa. 

Myös muut kuninkaallisen perheen jäsenet ovat osallistuneet kampanjaan. Muun muassa Charlesin vanhimman pojan prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen lapset prinssi George, prinsessa Charlotte ja prinssi Louis nähtiin osana kampanjaa perheen virallisella Instagram-tilillä. 

Charlesin kerrotaan saaneen koronavirustartunnan todennäköisesti 13. maaliskuuta. Prinssin ensimmäiset oireet ilmenivät viime viikonloppuna, mutta hänen vointinsa kerrotaan olleen hyvä. Prinssi tapasi äitinsä, 93-vuotiaan kuningatar Elisabetin viimeksi 12. maaliskuuta. 

Prinssi Charles on ensimmäinen kuninkaallisen perheen jäsen, jonka on varmistettu saaneen koronavirustartunnan. Charles kuuluu riskiryhmään korkean ikänsä vuoksi. Hänen kerrotaan kuitenkin jatkaneen toistaiseksi työntekoaan normaalisti skotlantilaisesta kodistaan käsin.

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat