Korona sulkee löytöeläintaloja Amerikassa – lukuisat lemmikit etsivät epätoivoisesti uutta kotia

1:33
Korona sulkee löytöeläintaloja Amerikassa – lukuisat lemmikit etsivät epätoivoisesti uutta kotia

Taloudellisesti vaikeina aikoina moni joutuu tekemään vaikean päätöksen luopua lemmikistään.  

Eläinsuojat Yhdysvalloissa kamppailevat myös koronakriisiin vuoksi. Moni on joutunut sulkemaan ovensa, ja siksi eläimille etsitäänkin kiireellä koteja, kertoo CNN

– Tärkeintä on saada eläimet ulos eläinsuojasta ja koteihin, olivat ne sitten sijaiskoteja tai pysyviä koteja, vapaaehtoinen Carly Gove kommentoi haastattelussa.

Carly kiittelee yhteisön voimaa: hän tekee vapaaehtoistyötä eläinsuojassa, jossa oli koronakriisin alussa 40 eläintä. Nyt jäljellä on onneksi enää kuusi.

Osa järjestöistä tarjoaa edelleen yksittäisille ihmisille käyntejä ajanvarauksella.

"Viimeinen asia, jota ihminen tarvitsee..."

Koronaviruksen vuoksi osa eläinsuojista joutui kokemaan yleisöryntäyksen, kun kansalaiset ovat luopuneet lemmikeistään.

– Kun ottaa huomioon stressin, jota maailmassa on nyt, viimeinen asia, jota ihminen tarvitsee, on, että hän joutuisi luopumaan parhaasta ystävästään talousongelmien vuoksi, hyväntekeväisyysorganisaation perustaja June Lavine kertoo.

Monet eläinsuojat eivät nyt ota vastaan eläimiä.

Eläinalalla vuosia työskennellyt Teryn Smothers kertoi CNN:n videohaastattelussa, että taloudellisesti vaikeina aikoina moni joutuu tekemään vaikean päätöksen luopua lemmikistään. Teryn huomauttaa, että vaikka tilanne on vaikea, sijaiskoteja tarvitaan edelleen.

– Jos olet jumissa kotona ja tylsistynyt, eikä sinulla ole  mitään tekemistä, jossakin on varmasti eläinsuojassa odottava lemmikki, jota hyödyttäisi olla kotona ihmisten kanssa, hän sanoo.

Lähteet: CNN.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja