Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helsinkiläinen keittiömestari äimistyneenä Michelin-ravintolassaan – 15 euron konseptista hitti: "Myynti räjähti käsiin"

3:03Miten Michelin-ravintola muuttui sushitehtaaksi?
Julkaistu 20.03.2020 09:55
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Toimittajan kuva
Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Helsinkiläisen Michelin-ravintola Oran keittiömestari Sasu Laukkonen päätti alkuviikosta muuttaa ravintolansa konseptin täysin ja siirtyi fine diningista sushiin. MTV Uutisten Makuja.fi -ruokasivusto jututti Laukkosta ravintolassaan torstaina.

Kerroimme tiistaina keittiömestari ja ravintoloitsija Sasu Laukkosen päätöksestä muuttaa Michelin-ravintolansa konseptia toistaiseksi. Laukkonen päätti lopettaa poikkeustilassa fine dining -ruoan valmistamisen ja perusti sen sijaan takeaway-sushia valmistavan "sushitehtaan" 24-paikkaisen ravintolansa keittiöön. Laukkonen tiimeinen ryhtyi valmistamaan 15 euron sushibokseja asiakkaille.

– Rupesin miettimään, että mitäpä jos kaiken tämän keskellä, kun ihmiset ovat etätöissä tai eristäytyneitä kotona ja syövät jauhelihakastiketta ja hernekeittoa, voisi olla myös jotain positiivista, Laukkonen kertoi alkuviikosta.

"On ihan käsittämättömän siistiä, jos tällä saisi edes osan palkoista maksettua"

sasu laukkonen 1

Nyt näyttää siltä, että päätös todella kannatti. Jo ensimmäisenä myyntipäivänä keskiviikkona sushibokseja meni nimittäin kaupaksi noin 130 kappaletta. Vaikka bokseista kertynyt rahasumma ei täysin vastakaan Michelin-ravintolan normaalia päivämyyntiä, on se kuitenkin parempi kuin täysin pysähtynyt kassavirta. 

–  Myynti räjähti käsiin ja menekki yllätti hurjasti. Se mitä me olemme saaneet, niin ihan hurjan määrän hyvää palautetta ja tukea. Kuten kuka tahansa yrittäjä varmaan sanoisi, niin on ihan käsittämättömän siistiä, jos tällä saisi edes osan palkoista maksettua tai voisi maksaa vaikka sähkölaskun jatkossa. Niin kauan kun näitä saa tehdä ja tuoda ihmisille pientä valonpilkahdusta, niin yes please, Laukkonen sanoo. 

Uusi konsepti on poikinut myös yllättäviä yhteydenottoja. Neuvotteluja on muun muassa käyty tunnetun espoolaisen kalakaupan, Maxin kalan kanssa. Michelin-kokki Laukkosen sushibokseja lähteekin ensi viikolla Espooseen myyntiin. Yrittäjät pitävät nyt yhtä.

– Se on ihan varma, että periksi ei anneta.

Millaista sähköpostia Sasu Laukkonen lähetti Michelin-organisaatiolle? Mitä muita suunnitelmia Laukkosella on seuraaville viikoille koronakriisin keskellä? Katso videolta Sasu Laukkosen haastattelu. 

Lue myös: Luovuus kukkii nyt ravintola-alalla ennennäkemättömällä tavalla – porvoolainen Michelin-kokki myy keittoa ämpäreissä, Helsingissä vaihdettiin skandiruoka pizzaan: "Joko konkurssi tai luovaa ratkaisua"

Lue myös: Älä panikoi ja hamstraa, ole ystävällinen kaupan kassalle – 8 tärkeää sääntöä sinulle, joka käyt nyt ruokakaupassa 

Lisää aiheesta:

Helsinkiläinen Michelin-ravintola veti ässän hihasta – myy nyt vitosen annoksia: Makaronilaatikkoa, hernekeittoa, lasagnea... Ensin Michelin-ravintola muuttui "sushitehtaaksi", nyt Sasu Laukkosella on jälleen ässä hihassa – keksi nerokkaan lounastuotteen, jota "oikeastaan kukaan ei vielä tee"Keittiömestari kahden vaihtoehdon edessä: Helsinkiläisen huippuravintolan voi avata 6–9 asiakkaalle – tai sitten voi tehdä jotain täysin päinvastaistaYle: Ravintola-alalle syntynyt todellinen korona-ajan yllätyshitti – keittiömestari kertoo järjettömistä myynneistä MTV:lle: "Aivan kreisiä"Henri Alén värväsi Emma Kimiläisen kuljettamaan Suomen nopeinta karjalanpaistia helsinkiläisille: "Kaikkeni teen, vaikka en kovin hyvä olekaan"Helsinkiläinen keittiömestari muuttaa Michelin-ravintolansa "sushitehtaaksi" koronakriisissä: "Kaiken tämän keskellä jotain positiivista"
RuokaKoronavirusMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 09:46
    Ruoanlaitto

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • Eilen17:36
    Leivonta

    Helppo ja nopea omena-kaurapaistos: Anu paljastaa parhaat kikat

  • pe10:58
    EM-koripallo

    Näin Susijengi syö – podcast: Paljastus salaatista kieltäytyjistä

  • pe07:45
    Leipä

    Oleellinen yksityiskohta leivänpaahtimesta jäänyt monilta huomaamatta

  • to17:14
    Leivonta

    Lyömätön omenapiirakka! Sadun ohje on jopa "liian suosittu"