Helsinkiläinen keittiömestari äimistyneenä Michelin-ravintolassaan – 15 euron konseptista hitti: "Myynti räjähti käsiin"

3:03 Miten Michelin-ravintola muuttui sushitehtaaksi?

Helsinkiläisen Michelin-ravintola Oran keittiömestari Sasu Laukkonen päätti alkuviikosta muuttaa ravintolansa konseptin täysin ja siirtyi fine diningista sushiin. MTV Uutisten Makuja.fi -ruokasivusto jututti Laukkosta ravintolassaan torstaina.

Kerroimme tiistaina keittiömestari ja ravintoloitsija Sasu Laukkosen päätöksestä muuttaa Michelin-ravintolansa konseptia toistaiseksi. Laukkonen päätti lopettaa poikkeustilassa fine dining -ruoan valmistamisen ja perusti sen sijaan takeaway-sushia valmistavan "sushitehtaan" 24-paikkaisen ravintolansa keittiöön. Laukkonen tiimeinen ryhtyi valmistamaan 15 euron sushibokseja asiakkaille.

– Rupesin miettimään, että mitäpä jos kaiken tämän keskellä, kun ihmiset ovat etätöissä tai eristäytyneitä kotona ja syövät jauhelihakastiketta ja hernekeittoa, voisi olla myös jotain positiivista, Laukkonen kertoi alkuviikosta.

"On ihan käsittämättömän siistiä, jos tällä saisi edes osan palkoista maksettua"

Nyt näyttää siltä, että päätös todella kannatti. Jo ensimmäisenä myyntipäivänä keskiviikkona sushibokseja meni nimittäin kaupaksi noin 130 kappaletta. Vaikka bokseista kertynyt rahasumma ei täysin vastakaan Michelin-ravintolan normaalia päivämyyntiä, on se kuitenkin parempi kuin täysin pysähtynyt kassavirta. 

–  Myynti räjähti käsiin ja menekki yllätti hurjasti. Se mitä me olemme saaneet, niin ihan hurjan määrän hyvää palautetta ja tukea. Kuten kuka tahansa yrittäjä varmaan sanoisi, niin on ihan käsittämättömän siistiä, jos tällä saisi edes osan palkoista maksettua tai voisi maksaa vaikka sähkölaskun jatkossa. Niin kauan kun näitä saa tehdä ja tuoda ihmisille pientä valonpilkahdusta, niin yes please, Laukkonen sanoo. 

Uusi konsepti on poikinut myös yllättäviä yhteydenottoja. Neuvotteluja on muun muassa käyty tunnetun espoolaisen kalakaupan, Maxin kalan kanssa. Michelin-kokki Laukkosen sushibokseja lähteekin ensi viikolla Espooseen myyntiin. Yrittäjät pitävät nyt yhtä.

– Se on ihan varma, että periksi ei anneta.

Millaista sähköpostia Sasu Laukkonen lähetti Michelin-organisaatiolle? Mitä muita suunnitelmia Laukkosella on seuraaville viikoille koronakriisin keskellä? Katso videolta Sasu Laukkosen haastattelu. 


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja