Korona esti vuosittaisen hyväntekeväisyyspyöräilyn Pariisiin – tämä ei kelta-asuisia hyväntekijöitä estänyt: polkevat nyt 1 200 kilometriä ympäri Suomea

Team Rynkeby pyöräilee Pariisin sijaista ympäri Suomea 5:29
Team Rynkeby pyöräilee Pariisin sijaista ympäri Suomea.

Jo monien vuosien ajan Team Rynkeby – God Morgon on hyväntekeväisyystempauksena pyöräillyt Pariisiin. Kansainväliseen tiimiin kuuluu joukkueita kahdeksasta maasta, Suomi mukaan lukien.

Kelta-asuiset pyöräilijät keräävät hyväntekeväisyysprojektillaan rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi, ja suomalaisten keräämät rahat suunnataan syöpää sairastavien lasten hoitoon.

Tänä vuonna koronapandemia pilasi suunnitelmat pyöräillä Pariisiin, mutta Helsingin Team Rynkeby ei tästä lannistunut vaan päätti pyöräillä 1 200 kilometriä Suomessa.

– Pariisin reissu siirtyi ensi vuoteen, ja me haluttiin kuitenkin tarjota tiimille tämä tapahtuma ja tuoda meidän asiaa esille, tiimin kapteeni Sakari Leimi kertoi MTV:n Uutisaamussa juuri ennen matkan alkua.

– Samalla me tuetaan paikallisia toimijoita, jotka tarvitsevat apua ja tukea. Eli majoitumme paikallisiin hotelleihin ja syömme paikallisissa ravintoloissa.

Pyöräilijät starttasivat matkansa tänään aamukahdeksalta Vantaan Hakkilasta ja ensimmäinen etappi oli 162 kilometrin päässä Vääksyssä.

– Siitä jatkamme Itä-Suomeen: Kuopioon, Leppävirralle, Savonlinnaan, Imatralle, Lappeenrantaan, Pajulahteen ja sieltä takaisin Helsinkiin, Leimi listaa.

Team Rynkeby:n lahjoitukset  Suomen Lasten Syöpäsäätiö Aamulle ja Sylva ry:lle eivät ole mitään pieniä ja vaatimattomia.

Tiimin sponsorivastaava Riitta Aittokallio kertoo, että lahjoitusten ja sponsorointien keräys on aloitettu jo lokakuussa ja jokainen osallistuja kantaa kortensa kekoon.

– Viime vuonna kaikki Suomen kahdeksan joukkuetta saivat kerättyä yhteensä 1,1 miljoonaa euroa.

– Eihän tämä mikään kilpailu ole, mutta koska raha menee hyvään tarkoitukseen, niin kyllä sitä haluaa kerätä koko ajan enemmän.

Lue myös:

    Uusimmat