Korkein hallinto-oikeus hylkäsi puolalaisen ympäristöjärjestön valituksen – Nord Stream -maakaasuputket voivat kulkea Suomen talousvyöhykkeellä

4:51
Nord Stream 2 jatkuu pakotteista huolimatta uutisoitiin toukokuussa

Korkein hallinto-oikeus (KHO) piti maanantaina voimassa aluehallintoviraston päätöksen, jonka mukaan Nord Stream 2 -hanke voi sijoittaa kaksi maakaasuputkea Suomen talousvyöhykkeelle.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksestä oli valittanut puolalainen ympäristöjärjestö. Vaasan hallinto-oikeus jätti aiemmin valituksen käsittelemättä koska se katsoi, ettei järjestön toiminta-alue kata Suomen talousvyöhykettä.

KHO oli tästä eri mieltä, ja otti järjestön valituksen käsittelyyn. Oikeus päätyi kuitenkin hylkäämään valituksen, koska se katsoi, että kaasuputkihankkeen ympäristövaikutukset oli arvioitu kansainvälisten sopimusten ja Suomen lainsäädännön mukaisesti.

Nord Stream 2:n on määrä kuljettaa maakaasua Venäjältä keskiseen Eurooppaan. Putken on määrä kulkea noin 370 kilometriä Suomen talousvyöhykkeellä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja