Koristele kynttilät jouluisiksi – kokeile helppoa askarteluvinkkiä

Kauniit kynttilät toimivat sisustuselementteinä, ja tuovat tunnelmaa pimeään syysiltaan. Koristele vanhat pöytäkynttilät serviettien avulla vaikkapa joulun väreihin sopiviksi.

Koristellut kynttilät tuovat lämpöä sisustukseen. Kaiva kaapistasi vanhat kynttilät ja paperilautasliinat, ja koristele kynttilät helposti ja nopeasti itse. 

Servieteistä leikatut kuviot tulevat luonnollisesti parhaiten esiin vaaleissa kynttilöissä. 

Irrota servietistä kuviollinen kerros. 

Leikkaa servietistä haluamasi kuvio.

Kiinnitä kuvio lämmön avulla, esimerkiksi kuumentamalla lusikkaa kuperalta puolelta tupakansytyttimellä, ja painelemalla kuviota varovasti lusikalla. Varo kuumentamasta lusikkaa niin, että lusikka tummuu: tumma väri tarttuu muuten myös kiinnitettävään kuvioon.

Vaihtoehtoisesti voit painaa kuvion kiinni kynttilään myös silitysraudalla, mutta varo lämmittämästä rautaa liian kuumaksi. Kuvio tarttuu kiinni steariiniin vähäiselläkin lämmöllä.

Muista paloturvallisuus!

Huomioi, että serviettikuvio voi syttyä palamaan, kun kynttilää poltetaan. Kynttilä kannattaa siis jättää polttamatta, eikä sitä saa ainakaan paloturvallisuuden vuoksi jättää palamaan ilman valvontaa.

Voit käyttää kuvioiden kiinnittämisessä myös kynttilädécoupage-lakkaa, joka on nestemäistä kynttilävahaa. Tällöin kuviosta tulee tummempi ja näyttävämpi, ja kynttilä on paloturvallisempi.

Lue myös:

    Uusimmat