Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Savustettu grillikinkku

MTV
Julkaistu 17.12.2025 08:53

MTV LIFESTYLE

Joulukinkun voi myös grillata! Savustettu makean tahmea joulukinkku grillissä grillauksen ammattilaisen, showkokki Kreetta Ahosen käsialaa.

Ainekset

  • n. 3 kg:n luuton kinkku
  • 2,5 dl makeaa grillauskastiketta

Makean tahmea glaseerauskastike

  • 5 dl glögiä
  • 2,5 dl fariinisokeria
  • ¾ dl soijakastiketta
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 2 tl piparkakkumaustetta

Valmistusohje

  1. Sytytä grilli ja laita se epäsuoralle lämmölle noin 110 asteeseen. Halutessasi voit lisätä hiillokselle savustuspuuta esimerkiksi omena- tai kirsikkapuuta. Laita kinkku grilliin epäsuoralle lämmölle niin, että nahkapuoli on kohti lämmönlähdettä. Anna savustua 2 tuntia. 

  2. Irroita verkko kinkun ympäriltä ja poista nahka. Rasvaa saa jäädä kinkun pintaan. Laita takaisin grilliin ja anna savustua 2 tuntia. Tee kinkun rasvaan veitsellä ruudukko ja valele pintaan makeaa grillauskastiketta. Jatka kinkun kypsennystä ja käy noin tunnin tunnin välein valelemassa kinkun pintaan lisää grillauskastiketta. Anna kinkun kypsyä haluttuun sisälämpötilaan. Kun kinkku alkaa olla lähempänä haluttua sisälämpötilaa, voit valella kinkun pintaa ahkerammin. Tarkkaile, ettei kinkun pinta kärähdä!

  • Noin 3 kiloinen kinkku vie 6–7 tuntia kypsyäkseen riippuen kinkun aloituslämpötilasta sekä halutusta kypsyydestä. Huomioithan, että kinkun muoto, grillin lämpö sekä se, minkälainen grilli on kyseessä, vaikuttavat kypsymisaikaan.

  • Käytä kinkun valeluun haluamaasi makeaa grillauskastiketta (esim. Poppamies Smoky Apple tai Farang Jim Lim) tai keitä oma kastike esimerkiksi glögistä ja jouluisista mausteista:  Lisää glasyyrin ainekset kattilaan ja keitä niin, että nesteen määrä puolittuu. Tähän menee noin 30 min.

  • Lisää aiheesta:

    Kinkun paisto-ohjeet ja pistaasikuorrute kinkulleValmistustapa, jolla joulukinkusta saa todella mehukasta – MTV testasi!Talon oma keitetty joulukinkkuKeitetty joulukinkkuJoulukinkku kuorrutteellaYrtintuoksuinen kesäkinkku
    JoulukinkkuGrillausHuomenta SuomiPääruoatLiharuoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Joulukinkku
    • 08:53
      Grillaus

      Savustettu grillikinkku

    • 12.12.09:21
      Jouluruoka

      Kinkun paisto-ohjeet ja pistaasikuorrute kinkulle

    • 25.12.202207:15
      Munakas

      Harri Syrjäsen kinkku-juustomunakas

    • 20.12.202214:57
      Joulu

      Kinkun kuorrutus: Pankojauhoilla kuorrutettu kinkku

    • 16.12.202210:16
      Joulu

      Kasvissyöjän "joulukinkku" – Danin mukakinkku mukulaselleristä