Mainos

Koreografi Ulla Koivisto sai tanssitaiteen valtionpalkinnon

Tanssitaiteen valtionpalkinnon sai tänä vuonna koreografi Ulla Koivisto. 13 000 euron suuruisen palkinnon hänelle luovutti kulttuuriministeri Kaarina Dromberg perjantaina Helsingissä.

Ulla Koiviston ura tanssitaiteilijana on kestänyt yli 25 vuotta. Hän on toiminut niin tanssijana, pedagogina kuin koreografina. Koivisto on opettanut tanssia muun muassa Sibelius-Akatemiassa sekä Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen ja näyttelijätyön laitoksilla, joista ensin mainitussa myös koreografian professorina. Koiviston koreografisessa työssä on erityisen merkittävää yhteistyö suomalaisten nykysäveltäjien kanssa. Hänen teoksiaan on muun muassa Kraft - mustavalkoinen tanssi vuodelta 1986 Magnus Lindbergin sävellykseen.

Viimeaikaisista Koiviston tekemistä koreografioista valtion tanssitaidetoimikunta nostaa palkintoperusteluissaan esiin Tunnetanssia-sarjan kokeneille naistanssijoille Tarja Rannalle, Pirjo Viitaselle, Leena Gustavsonille, Tarja Rinteelle ja Riitta Vainiolle. -Teoksen viisi tanssimuotokuvaa ovat olleet arvokas projekti etenkin tänä nuoruutta ihannoivana aikana. Tunnetanssia-sarja on antanut tilaa vahvoille tanssijapersoonille, ja samalla se on ollut kunnianosoitus kaikille suomalaisille naistanssijoille.

Taiteen valtionpalkinnot ovat tunnustuksia kolmen viimeksi kuluneen vuoden aikana tehdystä ansiokkaasta taiteellisesta työstä tai pitkäaikaisesta ja merkityksellisestä taiteellisesta toiminnasta.

(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja